La o lună distanță distanță

Pe 3 iunie:

Ministra Mediului, Iuliana Cantaragiu, exclude riscul de secare totală a Nistrul din cauza complexului hidroenergetic ucrainean, „cel puțin pe durata vieții noastre”. „Da, este important deciziile să fie luate nu doar de energeticieni, dar de comun cu ecologiștii. Dar așa o fatalitate nu există”, a declarat Cantaragiu la emisiunea REZOOMAT.

https://unimedia.info/ro/news/8a0e7a29338c5a98/ministra-mediului-despre-riscurile-de-secare-a-nistrului-din-cauza-hidrocentralei-ucrainene-asa-fatalitate-nu-exista-cel-putin-pentru-durata-vietii-noastre.html

Și acum:

Nivelul apei în rîul Nistru, din care sînt alimentate cu apă potabilă multiple localităţi ale Moldovei, inclusiv municipiul Chişinău, a scăzut pînă la limita critică din cauza secetei acute. Ultima dată un asemenea debit scăzut al Nistrului a fost înregistrat acum 10 ani.

Specialiştii de la „Apă-Canal Chişinău” susţin că, la moment, nu există pericolul ca locuitorii capitalei să rămînă fără apă în robinete. Astăzi, nivelul apei în rîul Nistru era de 8,6 m, în timp ce nivelul critic este de 8,1 m.

https://point.md/ru/novosti/obschestvo/nivelul-apei-in-nistru-a-scazut-pina-la-limita-critica/

Lasă un comentariu