Moldovanii se fac vinovați de holocaust

Iată că a ajuns timpul să o trăim și pe asta.

De cîteva zile, sputnik.md, despre care aveam părere bună dat fiind faptul că știu cîțiva oameni de treabă care lucrează acolo, a început să publice o samă de articole care incriminează moldovenii de holocaust.

Obrăznicia lor a ajuns la apogeu, dacă pînă acum ei îi învinuiau pe români, pe nemți, acum deja îi învinuiesc pe moldoveni.

Eu le voi lua pe rînd cîteva articole, și voi arăta cîteva din metodele de manipulare folosite de sputnik.

 

Pentru că o bună parte a adevărului a fost în anumite perioade și de anumiți politicieni omisă sau trecută sub tăcere, Iosif Belous, vrea să le pună moldovenilor oglinda în față – nu putem șterge din istorie ceea ce nu ne convine.

”Eu sunt martor la toate cele întâmplate. Ce înseamnă pentru mine 27 ianuarie – Ziua comemorării victimelor Holocaustului? Este păstrarea memoriei despre cele 6 milioane de evrei exterminați. Pentru noi este important acum ca generațiile viitoare să știe ce înseamnă Holocaustul. Tinerii de astăzi nu știu nimic despre Holocaust. Nimic absolut…”

Read more: https://sputnik.md/editorialist/20200126/28989082/Atrocitatile-ghetourile-naziste-Istoria-Iosif-Belous.html

Adică, noi moldovenii am comis aceste atrocități, și s-a găsit în sfîrșit cineva care SĂ NE PUNĂ OGLINDA ÎN FAȚĂ.

Așa discursuri nu au fost posibile pînă acum din motiv că trăiau martorii. Dacă au murit martorii, acestui popor credul i se poate băga pe gît orice minciună.

Tinerii de astăzi nu știu nimic despre Holocaust. Nimic absolut…”

Ba știm. Holocaustul e obiect de studiu în școli. Obiect aparte, facultativ. E noua religie, pentru că religia ca obiect facultativ tinde să fie scoasă din școli pentru că „discriminează”, și e înlocuită cu „Studiu despre Holocaust”.

E religie pentru că nu se bazează pe metode științifice de cunoaștere. E religie pentru că nu suportă critica. Critica acestei religii se pedepsește prin lege, spre deosebire de critica vechii religii, a creștinismului.

” De obicei se scrie că au fost nimiciți pe acest teritoriu între 300 de mii și 350 de mii de evrei. Nu este adevărat. Potrivit recensământului din anul 1930, în România locuiau 680 de mii de evrei, inclusiv în Basarabia. Dar era anul 1930. Familiile evreilor sunt numeroase. De aceea, în anul 1940 numărul evreilor a ajuns la 700 de mii. În Basarabia, în 1930 locuiau 207 mii de evrei. 200 de mii de evrei s-au mutat de peste Prut încoace, în Basarabia și în regiunea Odesa, în Belgorod-Dnestrovsk. În așa mod, pe acest teritoriu, s-au pomenit aproximativ 500 de mii de evrei. Potrivit recensământului din anul 1939, înainte de adoptarea constituției staliniste, în regiunea Odesa locuiau 160 de mii de evrei, iar în Republica Autonomă Sovietică Socialistă Moldovenească încă 60 de mii. Astfel, pe teritoriul României erau aproximativ un milion de evrei”, susține doctorul în științe Iosif Belous.

Nu voi contrazice cifrele. Voi contrazice metoda folosită de aflare a numărului evreilor uciși. Ei se uită cîți evrei trăiau aici înainte de holocaust și cîți trăiau după. Astfel ei află cifra evreilor uciși.

Oare nu observați că raționamentul e greșit?

Cînd am intrat în acest apartament, aveam trei vecini pe hol. Acum mai stă doar un vecin pe hol. Prin urmare eu am ucis doi vecini.

Ori acest raționament exclude posibilitatea ca evreii să se fi evacuat. Iar evreii erau evacuați în primul rînd. De fapt, ei erau singurii evacuați, eu nu cunosc niciun moldovan să fi fost evacuat. Și da, mai multe surse confirmă faptul că mulți evrei au emigrat din Basarabia înaintea începerii războiului.

Немецко-румынские войска оккупировали Молдавию в конце июля 1941 г. Многим евреям удалось эвакуироваться. 

http://www.ejwiki.org/wiki/%D0%98%D1%81%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%8F_%D0%B5%D0%B2%D1%80%D0%B5%D0%B5%D0%B2_%D0%9C%D0%BE%D0%BB%D0%B4%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D0%B8

Așadar afirmația că moldovanii au ucis toți evreii care după război nu mai trăiau pe teritoriul Moldovei e o calomnie la adresa poporului moldovan.

Să trecem la alt articol, deja cu poze, dovezi.

https://sputnik.md/editorialist/20200126/28986058/Ororile-Holocaustului-evrei-Basarabia-ucisi-cruzime-.html

Articolul e cu poze, așa că întîi voi trece peste ele.

Selection_171

Fals, dragi evrei. Aceasta e o poză cu niște copii ruși care se adăpostesc de bombele aviației germane în Stalingrad. Poza e făcută de L. I. Konov în 1942.

Sursa 1: https://www.reddit.com/r/HistoryPorn/comments/27h1od/russian_children_take_cover_as_the_luftwaffe_bomb/

Sursa 2:

http://historyloversclub.com/children-during-wars/

Altă poză:

Selection_172

Bună încercare. Dar aceștia-s țigani. Sau rromi dacă preferați să le ziceți așa. Eu pot să-i numesc și „țigani”, pentru că-i respect, și nu consider asta ca pe o ofensă.

Sursa: https://adevarul.ro/locale/focsani/marturii-despre-deportarea-tiganilor-transnistria-facut-familie-romi-auzit-improprietarita-pamant-bug-1_5ae82502df52022f75733178/index.html

Următoarea imagine:

Selection_173

Fals. Această imagine e preluată din filmul artistic Бабий Яр.Babi Yar.A film of Jeff Kanew.2003. Din film artistic făcut în 2003, care acum ni se prezintă drept fotodocument. Filmul e despre tragedia din Babi Yar, înfăptuită de ideologii actualii conduceri din țara vecină.

Sursa: https://ok.ru/video/22228110031

Selection_174

Poza e semnată „Atrocitățile Holocaustului în Basarabia”, dar e preluată din același film despre Babi Yar, fără vreo legătură cu Basarabia, și fără să fie document.

Selection_176.png

Soldații împușcă în mulțimea adunată pe malul Nistrului? Serios așa prezentați voi această poză? Acesta e o captură de ecran din același film artistic, care nu are legătură cu evenimentele de pe Nistru, ci e despre masacrul de la Babi Yar.

Selection_177.png

Captura e din același film despre Babi Yar, care-i în Ucraina, nicidecum în Basarabia. Dar oamenii continuă să fie duși de nas.

Selection_178.png

Alte cadre din filmul artistic despre  Babi Yar, cu insinuarea că aceste atrocități ar fi fost săvîrșite în Moldova de către moldovani.

Cică: „Cadavrele nici măcar nu au fost îngropate. Au fost adunate laolaltă și acoperite cu ramuri…”

Dacă-i așa, atunci unde-s? Eu am fost pe malul Nistrului și nu le-am văzut. Sau trebuia să dau ramurile la o parte?

Eu nu înțeleg. Eu nu înțeleg cum poate cineva să ia o poză vestită care înfățișează masacrul azerilor de către armeni și să o prezinte drept „zeci de mii de oameni au fost uciși în Chișinău în primele zile de ocupație”. Cum poate cineva să facă așa ceva? Drept cine ne socot?
Poza e luată de pe site-ul curții supreme din Azerbajan.
Mai departe încheiem cu pozele. Iată o frază care arată cîtă minciună poate să spună cineva care urăște din adîncul rărunchilor poporul care-l găzduiește:

În schimb, știm câți au rămas în Chișinău după eliberarea lagărelor naziste.

”În Chișinău, unde locuiau 50 de mii de evrei, au supraviețuit holocaustului trei familii și încă un om”, menționează Evghenii Brik.

Serios? Voi bjld vorbiți serios? Pentru că mie mi se pare că aiuriți. 12 evrei au supraviețuit din tot Chișinăul?
Alt citat:

”Transnistria care a fost formată în august 1941 nu coincide cu Transnistria pe care o știm noi astăzi, pentru că acolo era inclusă și o parte a Ucrainei. Drumul spre Transnistria era un ”drum al morții”. La fiecare al zecelea kilometru săpau gropi în care ajungeau cei slabi: erau omorâți cei care rămâneau în urmă de coloană, bătrânii și alții. Acei care ajungeau în Transnistria – ajungeau în infern. Era locul în care era exterminare în masă”, susține director executiv al Institutului Iudaic din Republica Moldova, Evghenii Brik, în interviul pentru Sputnik Moldova.

Read more: https://sputnik.md/editorialist/20200126/28986058/Ororile-Holocaustului-evrei-Basarabia-ucisi-cruzime-.html

Dacă există gropi comune la fiecare al zecilea km, de ce naiba n-ați luat pînă acum hîrlețele și n-ați deshumat gropile comune? Trebuie să fie cel puțin cinci pînă în Bender? Așa se documentează o crimă – se găsesc gropile comune, se deshumează, se fotografiază, filmează, se cheamă presa locală și internațională, se încearcă identificarea victimelor și reînhumarea lor împreună cu urmații sau rudele. Lucrează criminaliștii, medicii legiști, arheologii, savanții, se lucrează cu arhivele, etc. E o crimă – să fie îngropați atîția evrei pe marginile drumurilor noastre și să trecem pe aceste drumuri atît de nepăsători. Reînhumarea victimelor holocaustului trebuia realizată în primul rînd, înainte de a construi memoriale. Ori asta nu se face. Nu cumva din cauză că…
În loc de încheiere.

Holocaustul a fost o catastrofă prea mare, ca să îndrăznească cineva să amăgească despre el. Despre asemenea lucruri nu se glumește. Despre asemenea lucruri nu se amăgește. Cine amăgește despre holocaust, aducînd argumente ridicol de false – el se află în aceeași barcă cu călăii care au înfăptuit holocaustul. Pentru că oamenii vor zice că dacă dovezile sunt false – înseamnă că și holocaustul e un fals.

Poporul moldovan a fost și este prieten poporului evreu. Necătînd la asta, s-au găsit indivizi care acuză pe nedrept poporul moldovan de participare la exterminarea evreilor. Noi suntem la începutul propagării acestei minciuni, și e de datoria noastră să luăm atitudine și să o oprim. Pentru că dacă tăcem – suntem de acord cu minciuna, iar copiii noștri vor fi obligați să plătească miliarde de dolari în reparații din cauza unei calomnii. Zinaida Greceanîi a confirmat că poporul moldovan simte o rușine pentru cele întîmplate – ea și-a asumat în numele nostru o crimă pe care noi n-am săvîrșit-o. Pe care bunicii noștri n-au săvîrșit-o. Suntem acuzați de omor. De genocid. Chiar dacă acum sună ridicol ceea ce zic, peste nici zece ani acestea vor fi versiunea oficială asupra istoriei noastre, iar cine se va îndoi – va fi aruncat la temniță.

De aceea e obligația voastră, dragi cititori, să răspîndiți acest articol acum, ca minciuna să nu devină adevăr. Minciuna trebuie dezmințită în fașă.

Totodată e de datoria evreilor să condamne aceste calomnii la adresa poporului moldovan, și să pună capăt minciunilor. Așa cum am făcut-o eu cu minciuna de întîi aprilie despre masacrul de la Fîntăna Albă. Masacrul unui popor, al poporului tău, e o temă mult prea serioasă, și în raport cu ea nu se admit minciuni, aproximări și manipulări. Iar eu în acest articol am arătat că se amăgește la negru despre tragedia voastră.

Iar Sputnik, dacă are demnitate, ar trebui să publice un articol prin care să dezmintă insinuările precum că moldovanii s-ar face vinovați în vreun fel de tragedia poporului evreu. Și să clarifice faptul că pozele din articol nu se referă la evenimentele din Moldova, precum se sugerează în articolele calomniatoare.

Se prea poate că unii etnici moldoveni ar fi participat la persecutarea evreilor, de exemplu părinții actualului președinte al parlamentului – Zinaidei Greceanîi, dar aceștia au fost doar o excepție, și nu sunt reprezentativi pentru poporul moldovan.

Screen la articolul calomniator de pe sputnik.md: https://archive.is/KC2Ci

https://archive.ph/EvylL

PS. Salvați acest articol tastînd ctrl + s, se prea poate să fie dat jos de cenzură.

20 Comments

 1. Anatol
  Posted 28 ianuarie, 2020 at 2:21 pm | Permalink | Răspunde

  Frate de unde ai dedus tu ca Moldova se face vinovata de Holocaust? Moldova a fost creata de URSS, RSSM respectiv.

  Moldova nu a fost creata de Romania fascista a lui Antonescu. Antonescu si Romania au fost implicati in crimele fasciste de atunci.
  La USHMM.org sunt o gramada de interviuri cu moldoveni. Toti vorbesc de Armata Romana si germana care au masacrat pe evrei in Basarabia sau Transnistria.

  Romania si-a asumat crimele fasciste si Romania plateste bani, deja a platit cateva zeci de milioane de euro compensatii, de-a lungul anilor pentru israelieni si Holocaust.

  Germania a platit peste 20 miliarde euro de-a lungul la multi ani. Dar e foarte putin !! Germania refuza sa plateasca un cent polonezilor care au fost masacrati si torturati bestial la Auschwitz !!

  Aceeasi Germania la GDP-ul ei anual ar trebui sa plateasca anual pentru Holocaust la israelieni macar 10 miliarde de euro. ANUAL!!

  Si sa plateasca si rusilor, si polonezilor pe care i-a masacrat cu milioanele. POLONIA a fost o ruina in 1945 din cauza nebunului de Hitler.

  Dar de unde ai tras concluzia ca Moldova sau Ucraina de azi se fac vinovate de Holocaust, or tarile baltice?

  E absurd, e ca si cum am cere RUSIEI bani de Holocaust pentru masacrele fasciste de la Stalingrad.

  Daca nemtii sau romanii au ucis in Basarabia sau Transnistria ce vina are Moldova, RSSM un stat creat de URSS?!

  Sau daca lagarul AUschwitz se afla in Polonia, inseamna ca Polonia trebuie sa plateasca pentru Holocaust bani? E absurd! Polonia a fost victima numarul 1 a nazistilor.

  Nimeni nu a cerut bani Moldovei de Holocaust.

  Iar Moldova deja a platit israelului 2 miliarde de dolari din jurtul miliardului, in buzunarele lui ilan sor si ai lui.

  Iar SPUTNIK a fost sponsorizat de ilan sor. si asta o cunoaste toata lumea nu e secret.

  Baba zinaida greceanii care abereaza a uitat procuratura sa o ancheteze pentru genocidul de la 7 aprilie 2009 cand ea era la putere si zeci de tineri moldoveni au fost masacrati.

  • Badan Sergiu
   Posted 28 ianuarie, 2020 at 3:49 pm | Permalink | Răspunde

   Germania a plătit polonezilor o parte din datorie, și au ajuns la un acord să anuleze restul datoriei.

   • Anatol
    Posted 28 ianuarie, 2020 at 4:03 pm | Permalink

    si cine conduceau atunci in anii 50 Polonia? Comunistii si sovieticii, Polonia era sub ocupatie sovietica.

    Si atunci s-a ajuns la acel acord cu Germania.

    Acum Polonia e alt stat, cu totul alt stat.

    Nu pot Germanii sa aduca ca argument anii 50 si acea intelegere obscura………

    ca sa justifice astazi ca refuza sa plateasca polonezilor, si victimelor nazismului.

    E ca si cand astazi mergem in TURCIA si apelam la intelegerile medievale dintre Valahia si imperiul Otoman, ca sa justificam astazi niste chestiuni economice intre statele noastre. Nu putem apela la istorie ca sa ne auto-distrugem ca natiune, ca entitate.

    Polonezii sunt fratii nostri, sunt europeni si merita sa faca front comun cu Ungaria cu Romania cu Ucraina si alte tari pentru a cere compensatii Germaniei pentru genocidul creat.

    Nimeni nu ne apara interesele noastre daca noi nu ni le aparam.

   • Badan Sergiu
    Posted 28 ianuarie, 2020 at 4:10 pm | Permalink

    Da, dar nu funcționează așa lucrurile. E alt stat dar e urmașul poloniei comuniste, și și-a asumat de la bun început toate tratatele ei. Datoriile, creditele, etc.

   • Anatol
    Posted 28 ianuarie, 2020 at 4:24 pm | Permalink

    frate eu nu ma pot abtine sa ne urmam noi interesele. Si noi niciodata dar niciodata nu dovedim sa ajungem la interesele noastre.

    DE CE Romania nu poate nicicum sa ceara compensatiile Germaniei pentru masacrele de la Ip Trasnea din 1940?! crimele fasciste?

    De ce datoria de 20 miliarde de euro a Germaniei catre Romania, descoperita de Radu Golban economistul a fost stearsa de Iohanis?

    pentru ca romanii sunt dobitoci spalati pe creieri care au votat un stapan, la mentalitatea lor de sclavi .

    si cand spun romanii ma refer ca si eu sunt roman, dar nu fac parte din gloata lor.

    Si sa iti explic: La referendumul PRO-FAMILIE si anti-poponari romanii au stat acasa. Si ca or sa ii invadeze poponarii in scoli, sa le adopte legal copiii apoi in orfelinate si azile sa-i ia cu forta, atunci tot de neparasare or sa taca?

    Eu m-am convins ca in ROMANIA nu e nici o sansa sa faci ceva. Dar in MOLDOVA cu un presedinte patriot, oamenii au Biserica, sunt 100 procente crestini in Moldova, exista sanse sa se faca ceva.

    Si de ce voi la Chisinau nu va organizati un ONG al romilor, al tiganilor care sa primeasca compensatii de la Germania pentru Holocaust?

    iei batranii tiganilor de la Soroca si le dai banii, si iti cresti ONG-ul.

    De ce nu va organizati, sau sa ne organizam, si sa ne facem un ONG cu gura mare, si care sa faca treaba? dar nu un ONG Soros-ist care sa latre cu poponarii

    ca si TRADATORUL IMPUTIT de ANDRONACHE care trebuie batut mar pe strada

    adica de la Teologie in patul poponarilor si pedofililor! Asta face Andronache, e mai grav decat ceea ce fac poponarii si lesbienele in Moldova!

    Pentru ca un TRADATOR poate ruina totul, mai rau decat o face dusmanul.

 2. Anatol
  Posted 28 ianuarie, 2020 at 2:22 pm | Permalink | Răspunde

  Dupa parerea mea germania plateste prea putini bani pentru Holocaust, in batjocura.

  SI ar trebui sa plateasca mai mult, si Israelului si romanilor masacrati la Ip, Trasnea in Ardealul cedat nazistilor. Si grecilor pe care i-a facut pilaf, si sarbilor care i-a omorat in Dunare, si URSS-ului Rusiei respectiv si mai ales Poloniei.

  • Badan Sergiu
   Posted 28 ianuarie, 2020 at 3:52 pm | Permalink | Răspunde

   E meschin să monetizezi victimele. Să spui dacă e mult sau e puțin, etc. Cineva care-și pierde copilul sau părinții, nu poate fi consolat cu nicio sumă de bani.

   • Anatol
    Posted 28 ianuarie, 2020 at 3:59 pm | Permalink

    Trebuie compensatii de razboi pentru crimele unor state.

    Nu se poate ca fiecare sa faca ce vrea si sa nu plateasca, si sa nu raspunda.

    Germania bine-mersi a cazut in zona americana dupa razboi, si-a refacut economia capitalista in totalitate si a cumparat in 1989 Germania RDR Comunista cu bani.

    Nu e admisibil ca ei sa nu plateasca mai ales Rusiei, Polonezilor pentru crimele comise de Hitler.

   • Badan Sergiu
    Posted 28 ianuarie, 2020 at 4:02 pm | Permalink

    Compensațiile se stabilesc după război. Nu poți la veșnicie să scurgi bani din partea care a pierdut sub noi pretexte. URSS și-a primit compensațiile și pretenții nu mai are.

   • Anatol
    Posted 28 ianuarie, 2020 at 4:06 pm | Permalink

    Ceea ce spui tu nu se pliaza pe realitate pentru simplul motiv ca astazi cand noi dezbatem pe internet, israelul isi mananca banii si primeste LUNAR milioane si milioane de euro compensatii de la Germania pentru Holocaust.

    Iar evreii din ROMANIA primesc compensatii pe de o parte de la GERMANIA pentru Holocaust, pe de alta parte de la Romania.

    La fel evreii din Ungaria, si de la Germania si de la ungaria primesc bani.

    Ei de ce pot si noi nu putem?

 3. Anatol
  Posted 28 ianuarie, 2020 at 2:29 pm | Permalink | Răspunde

  Interviurile acelea cu victimele fascismului sunt peste tot, si la CNN, si la americani si la britanici, si la Germania si in Romania si pe tot globul, pentru ca e ziua internationala a Holocaustului.

  Respectiv nu s-a trezit asa peste noapte SPUTNIK KGB sa scrie si sa posteze pe internet articole si interviuri.

  Si Rusia si America si Anglia si Franta si-au asumat ca Germania a pierdut razboiul si ca trebuie sa plateasca compensatii victimelor fascismului.

  Si homosexualii din Germania au primit bani si compensatii ca au stat in lagare naziste la Dachau sau Auschwitz etc.

  Dar Germania e cu nesimtire mare si plateste pensii colosale si la voluntarii WAFFEN SS Nazisti care au luptat cu fanatism pentru Hitler si azi au 90 si ceva de ani, si primesc azil de batrani, pensii grase si indemnizatii de la statul german.

  Asta in timp ce prizonierii RUSI din Rusia care au fost inchisi de nazisti in lagare in anii razboiului nu primesc nici un cent de la statul German. Au primit o singura data bani, 2000 de euro.

  E bataie de joc din partea statului german si Germaniei !

 4. Anatol
  Posted 28 ianuarie, 2020 at 2:33 pm | Permalink | Răspunde

  Un veteran nazist din Waffen SS primeste de la Germania lunar indemnizatie intre 300 si 1000 euro lunar, pe langa pensia lui de minim 1500 euro, si primeste azil de batrani gratuit la batranete, la cei 90 si ceva de ani pe care-i are.

  Un veteran de razboi aliat( Rus) al Rusiei pentru ca a luptat pentru URSS primeste astazi pensie mizera de 80 dolari in Rusia in ruble, bani cu care moare de foame.

  E valabil si pentru veteranii din Ucraina Moldova si alte tari care au luptat pentru URSS.

  Victimele Holocaustului primesc cam 1000 si ceva euro lunar de la Germania, ceva mai multi bani decat veteranii Waffen SS hitleristi. Dar oricum putin si bataie de joc, Germania nu si-a asumat nimic si nu plateste nimic nimanui !!

 5. Anatol
  Posted 28 ianuarie, 2020 at 2:36 pm | Permalink | Răspunde

  Caile ferate franceze platesc compensatii pentru Holocaust statului ISrael pentru ca au dus in Auschwitz pe evrei

  Franta in anii 50 a ajutat Israelul sa- si construiasca bombe atomice, zice si Wikipedia chiar.

  Ungaria, Romania Germania platesc compensatii pentru Holocaust statului Israel.

  Pentru prima oara si OLANDA si-a asumat crimele fasciste recent, si va plati compensatii.

  • Badan Sergiu
   Posted 28 ianuarie, 2020 at 4:01 pm | Permalink | Răspunde

   E vorba de bani. La noi tot ar putea să impună căile ferate moldovenești să plătească pentru ceva pentru care nu poartă nicio vină. La fel și ministerul transporturilor ar putea fi obligat să plătească pentru că evreii au fost duși în Transnistria pe drumurile noastre.

   • Anatol
    Posted 28 ianuarie, 2020 at 4:25 pm | Permalink

    ecartamentul era fascist in 1942 spre Transnistria, si nu sovietic ca si in zilele noastre.

 6. Anatol
  Posted 28 ianuarie, 2020 at 2:39 pm | Permalink | Răspunde

  Si mai e ceva, raportul WIESEL a fost impus Romaniei in anul 2002 de catre America nu de catre israel!

  America a cerut acestor tari sa plateasca compensatii pentru Holocaust, nu statul israel.

  A fost o conditie pentru ca Romania sa adere la NATO.

  Dar din cate cunosc ceu, MOLDOVA nu are intentia si nu doreste aderarea la NATO.

  Toate sondajele arata o popularitate foarte redusa a NATO in Moldova.

 7. Anatol
  Posted 28 ianuarie, 2020 at 2:42 pm | Permalink | Răspunde

  Si un ultim argument, dar nu ultimul, ci esential: SPUTNIK KGB oficina fara credibilitate, plina de conspiratii si povesti vanatoresti are o AUDIENTA zero barat pe internet.

  Asadar nici nu stiu de unde se mai intretin ei acum cu audienta asta penibila, de buzunar. Un VLOGER sau un bloger amarat are audienta mai mare ca ei!

 8. Anatol
  Posted 28 ianuarie, 2020 at 2:53 pm | Permalink | Răspunde

  Si in articolul acela nu se zice ca Basarabia sau Moldova a masacrat evreii ci ca evreii erau din Basarabia de origine ceea ce e mare diferenta de interpretare din partea ta.

  Ai inteles gresit dupa parerea mea.

  Apoi noi avem o mare vina intradevar, ca nu ne-am amenajat lagarele comuniste si victimele noastre romanesti nu le-am facut eroi !

  astfel la Auschwitz Buchenwald Dachau si alte MUZEE MARI sunt milioane de turisti si fac bani si din socant si din piatra seaca acesti evrei

  iar noi ce facem ? Nu suntem in stare sa ne amenajam lagarele noastre, sa mergem dupa urmele bunicilor nostri in Siberia, Pitesti Baragan, Canal

  Sunt ZECI DE MII DE MORTI la CAnalul dunare-marea neagra in gropi comune, fara o cruce si nici un monument in cinstea lor!!

  Bunicii nostri, da, romani

  Asta e vina noastra. Ca nu am stiut sa facem Muzee, Turism, si bani in fond. Propaganda aduce bani. Noi nu avem nimic

 9. Anatol
  Posted 28 ianuarie, 2020 at 2:56 pm | Permalink | Răspunde

  La Ip si Trasnea in Salaj unde au fost impuscati in cap copii si femei gravide, peste 600.000 de oameni intr-o singura regiune,

  sunt romanii nostri, bunicii nostri. A auzit cineva, ca nici dracul nu a auzit de ei si soarta lor.

  A platit Germania macar un singur cent compensatii, sau Ungaria pentru crimele Horty-iste contra noastra?!?!?!

 10. Anatol
  Posted 28 ianuarie, 2020 at 4:10 pm | Permalink | Răspunde

  Dodon a facut bine ca a comemorat Holocaustul, ca e in pas cu moda, si cu politica internationala.

  E normal si firesc sa fie asa.

  Dar de aici la ce ai subinteles tu cum ca Moldova va plati pentru Holocaust e cale lunga.

  Moldova a platit deja 2 miliarde dolari lui ilan sor pentru holocaust

  Deci?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: