Americanii fac drumuri, românii grădinițe, iar moldovanii votează cu rușii

Ambasadorul Romaniei in Republica Moldova, Daniel Ionita, spune ca tara noastra va fi foarte atenta cu cine va lucra peste Prut. Acesta a amintit de vorbele unui fost ambasador SUA care spunea ca „americanii fac drumuri, romanii fac gradinite, iar moldovenii voteaza cu rusii”.
https://www.ziarulnational.md/americanii-repara-drumuri-in-r-moldova-romanii-scoli-teatre-si-gradinite-iar-rusii-ar-putea-da-bani-pentru-monumente-sovietice-stiu-ca-guvernul-gestioneaza-acest-subiect/

Dacă e să fim cinstiți, americanii repară drumuri, iar românii repară grădinițe. Drumuri și grădinițe construite de ruși.

Și e bine că repară. Pe fiecare drum reparat stau bannere frumoase care spun: „acest drum a fost reparat cu sprijinul poporului american”. În grădinițe nu știu, dar în Centrul Mamei și Copilului scrie la fel despre poporul român.

Nicăieri nu scrie „acest drum a fost construit de poporul sovietic”, „această școală a fost construită de poporul sovietic”, etc. Pentru că cineva se conducea după principiul „să nu știe stînga ce face dreapta”.

Dar zic, e bine că repară. E bine că scriu. E rău că se plîng pe alegerea democratică a poporului. Ca și cum ar zice: noi te plătim, acum trebuie să ne votezi pe noi. Ca și cum ar încerca să cumpere voturile oamenilor. Cum zicea Filat după alegerile din 2009: „noi atît am investit în campania electorală, și am luat doar … procente?”

Și acum să vă spun de ce lumea votează cu rușii. Oamenii nu votează pentru ruși, ci votează pe cei care nu-s rusofobi. Oamenii au obosit să lupte împotriva rușilor, să se teamă de tancurile rusești, să creadă în „mîna moscovei”, șamd. Oamenii vor să trăiască în pace. Și s-au săturat de voi, care călcați în picioare istoria, cultura, tradițiile, credința și valorile acestui popor. Cîți bani n-ați plăti.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: