Onoarea va fi socotită ca factor agravant

Citesc despre convenția de la istanbul, și acolo găsesc:

– asigurarea faptului că obiceiul, cultura, religia sau aşa-numita „onoare” nu vor fi considerate drept justificare pentru orice acte de violenţă;

https://unimedia.info/ro/news/6c7feaccc48f9b8e/a-fost-ratificata-conventia-de-la-istanbul-cel-mai-cuprinzator-instrument-juridic-pentru-prevenirea-si-combaterea-violentei-impotriva-femeilor.html

Eu înțeleg faptul că pentru guvernanți, pentru jurnaliști, pentru acei care au participat la elaborarea acestei convenții, cît și pentru cei care o susțin, „onoarea” e un cuvînt pustiu. Ei nici nu zic „onoare”, ci „așa-numita „onoare””, cuvîntul onoarea fiind luat în ghilimele și prefixat cu „așa-numita”, ca și administrația de la Tiraspol (așa-numita administrație). De la ei nici n-aveam așteptări mari, așa că nu mă supăr.

Pentru noi ceilalți (în special pentru cititorii mei), care știm ce înseamnă onoare, n-are rost să explic, așa că mai departe puteți să nu citiți.

Vorbeam cu un sirian cîțiva ani în urmă. Mi-a spus că la ei nu există violuri. Pentru că violatorul ar fi ucis de familia victimei. Pentru că… onoarea.

Mi-am zis că-i minciună, dar am verificat statistica violurilor pe țari, și am descoperit că pe primele locuri stau țările în care onoarea este „așa-numită”, cu un grad mare de „egalitate” între sexe și cu nivel ridicat de toleranță. Suedia, care finanțează toate studiile despre asuprirea femeilor din Moldova, ca de exemplu aici:

https://agora.md/stiri/65077/femeile-ocupa-doar-31-din-locurile-de-munca-din-it-si-au-un-salariu-cu-33-mai-mic-decat-cel-al-barbatilor-studiu

Suedia care e prezentată drept model de respectare a drepturilor femeilor, care ne dă lecții și care:

Această suedie, care face atît de multe pentru femeile noastre se situează pe locul cinci în lume la numărul de violuri!

Am găsit și de la cine să primim lecții.

Poate că înainte de a salva pe femeile noastre, ar trebui, știți voi, să le salveze pe femeile lor?

Poate că femeile lor sunt violate pentru că în loc ei să se ocupe de salvarea lor ei le salvează pe ale noastre?

Revenim la temă. Țările în care onoare e un cuvînt gol se situează pe primele locuri, cu zeci de violuri la suta de mii de locuitori.

Moldova, care e prelucrată intens de Suedia, se situează pe la mijloc, cu 10 violuri la suta de mii de oameni.

Iar țările în care onoarea nu-i cuvînt pustiu, se situează la capătul de jos al listei. Rusia are 3 violuri la suta de mii, iar țările împotriva cărora a și fost introdus acest punct în convenția de la istanbul (mă refer la țările balcanice), se află și mai jos:

  • Bosnia și Herțegovona – 1.3
  • Serbia – 0.7
  • Albania – 0.7
  • Muntenegru – 1.8
  • Georgia – 1.9. Apropo, în filmul Mimino a fost o scenă despre cum un georgian a fost eliberat în sala de judecată cînd s-a aflat că crima a fost comisă din „onoare”. Aici: https://youtu.be/vtXSskfgL0U?t=373

După care urmează țările în care onoarea înseamnă și mai mult, țările musulmane, inclusiv și Siria cu 0.8.

Guvernanții socialiști, prin ratificarea acestei convenții vor scoate onoarea în afara legii. Adică se vor face legi despre creșterea pedepselor pentru crimele săvîrșite din „așa-numita „onoare””, onoarea devenind fapt agravant. Chiar dacă socialiștii se vor preface că nu vor vota pentru ratificare, convenția deja a fost practic ratificată, pentru că va ajunge la parlament prin concursul socialiștilor, iar în parlament va fi votată de liberali plus democrați cel puțin. Asta dacă nu va apărea o surpriză. Adică dacă nu cumva va descoperi un om pe nume Adrian că de fapt e bărbat, și are atributică de bărbat. Știți voi… ceva ce au bărbații adevărați. Cum să spun să nu supăr pe nimeni? Dacă va descoperi că are… onoare.

One Trackback

  1. […] a continuat, iar spre dimineață fata a înțeles că și-a pierdut „așa-numita onoare”, vorba elitei noastre, și a scris plîngere cum că ar fi fost violată cu aplicarea […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: