Alegeri 2016

Cînd eram copil am asistat odată la piață la „tunderea” unui țăran de bani la jocul cu trei pahare.

Pentru cine nu înțelege despre ce e vorba, iată un video:

Omul a ales greșit odată, apoi a insistat să mai joace. A mai pierdut odată, și-apoi încă odată. Și-a pierdut toți banii.

În jurul lui erau mai mulți oameni care îl încurajau să mai joace și îl ajutau să ghicească. Pe urmă am aflat că aceia erau din echipa șarlatanului.

De fiecare dată țăranul era atît de sigur de alegerea sa, era entuziasmat, în ochi i se citea bucuria că iată iată va cîștiga.

De ce mi-am adus aminte de acest epizod?

Iată de 25 ani țăranii sunt mînați la alegeri. De către aceiași oameni mai mult sau mai puțin. De către așa zisa societate civilă.

Albot, Morari, și alții, numele lor e Legiune. Ba unica sansa e chirtoacă, ba unica șansă e filat, ba unica șansă e leancă, ba unica șansă e maia sandu. Aceiași oameni își schimbă încălțămintea din zbor promovînd oameni diferiți care-s unica șansă.

Singurul mod de a lupta împotriva șarlatanilor, cu trei pahare sau din guvernare – e să nu joci. De 20 ani încoace cîștigă votul poporului,  și e din ce în ce mai rău. Poate că a venit timpul ca oamenii să se oprească a mai oferi credit de încredere la un sistem de șarlatani? Sistemul s-ar răsturna dacă nu ar exista o armată de proști care prin votul lor să-i ridice de poponețe pe tot felul de poponari care se perindă pe la guvernare. Ziceți că se va alege oricum un guvern, chiar și fără votul vostru? Probabil, dar în cazul dat: 1) guvernul nu va avea susținerea poporului, și va fi anticonstituțional din start, și 2) voi nu veți fi fost complici la crima colectivă de instaurare a unui guvern criminal.

Țăranul cu pricina a rămas fără bani, noi riscăm să rămînem fără țară. Dacă nu ne vom opri.

2 Comments

 1. Posted 22 februarie, 2017 at 10:36 am | Permalink | Răspunde

  N-ai mai publicat nimic nou de ceva timp!! Ce s-a intamplat?? Uite ce am gasit de eroul colonelu Gaddafi in RT(spaniola) …are ceva link si in ruseste:https://actualidad.rt.com/actualidad/231524-profecias-gaddafi-libia-cumplirse-primo

  • Badan Sergiu
   Posted 3 martie, 2017 at 11:21 pm | Permalink | Răspunde

   Acest șacal, vărul lui Gaddafi, l-a trădat pe marele erou. El fusese trimis să convingă liderii triburilor să intre în luptă. A fost trimis cu o sumă bună de bani. El a fugit în Egipt, unde deja biruise revoluția colorată, și de acolo lucra împotriva lui Muammar.
   Acum vede că sunt șanse de a cîștiga din memoria Colonelului, și crede că lumea a uitat cine e el.
   Iată părerea mea pe scurt. Și nu numai a mea.
   Scriu mai rar pentru că cititorii mei sunt deștepți, pot singuri să înțeleagă ce și cum.
   Mulțumesc pentru articol. Să ne auzim de bine.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: