Războiul veceurilor din sua, și de ce presa de la noi nu ne informează

allsex

În SUA a avut loc, și încă continuă un adevărat război al veceurilor. Iar presa de la noi tace mîlc. Pentru că dacă oamenii de la noi ar afla despre asta ar suci cu degetul la tîmplă.

Este vorba despre drepturile transsexualilor. A apărut o lege care permite persoanelor să meargă în wc-uri nu în funcție de ce sex au, ci de cum se definesc ei. Adica permite bărbaților să intre în wc-urile femeilor și femeilor să intre în wc-urile bărbaților.

Obama’s administration is not happy with the North Carolina bathroom law, and now claims the rule to keep men out of the women’s bathroom violates Federal civil rights laws.

Traducere:
Administrația lui Obama nu aprobă legea vc-urilor din Carolina de Nord (ăia au votat o lege conform căreia fiecare are dreptul să intre în wc-ul pentr sexul care i-a fost dat la naștere), și zice că legea care-i împiedică pe bărbați să intre în vc-urile femeilor încalcă  legile federale de drepturi civile.
Eu nu cred că de aceste noi reguli se vor folosi multe femei. Bărbaților li-i cam totuna dacă se uită sau nu femeile la ei atunci cînd urinează. Însă în wc-urile femeilor vor da năvală tot felul de perverși cu camere foto, care le vor hărțui pe bietele femei.
Asta în țara în care poți fi dat afară de la lucru pentru hărțuire sexuală, pentru simplul fapt că ai dat o floare unei colege de muncă. Acum poți să o hărțuiești în wc, și dacă va îndrăzni să spună ceva, tu vei zice că ți-a rănit sentimentele de transgender, și că te simți discriminat, iar ea va zbura în închisoare.
Cu alte cuvinte, pentru a respecta sentimentele a mai puțin de o zecime de procent din populație, Obama calcă în picioare sentimentele a cincizeci la sută din populație.
Iată așa democrație.
Acum în toate wc-urile stau inscripții în diferite limbi cum că puteți vizita orice wc în funcție de cum vă simțiți, iar dacă cineva vă împiedică – este o linie fierbinte a nu știu ce autoritate pentru apărarea drepturilor omului, dacă suni – vine poliția în mai puțin de trei minute și-l înhață pe criminal pentru o încălcare gravă a drepturilor omului.
În fine, e țara lor, facă ce vor cu ea.

6 Comments

 1. Posted 15 septembrie, 2016 at 2:43 am | Permalink | Răspunde

  Ca obama nu e happy cu legea nu inseamna ca „nu aproba legea.” Nici nu are cum sa aprobe sau sa nu aprobe o lege din Carolina de Nord.

  Apoi, arata ignoranta americanilor si a romanilor. NU exista o astfel de lege. Ca sa fie lege trebuie sa treaca de Congress si semnata de presedinte. Asa ceva nu s-a intimplat.

  • Badan Sergiu
   Posted 17 septembrie, 2016 at 11:34 am | Permalink | Răspunde

   APROBÁ, aprob, vb. I. Tranz. A încuviința o acțiune, o părere, o propunere etc. a cuiva, a fi de aceeași părere cu cineva; a rezolva în mod favorabil cererea, propunerea etc. cuiva. – Din lat. approbare.

   Un cuvint poate sa aiba mai multe sensuri. Think outside of the box.

   • Posted 21 septembrie, 2016 at 3:01 pm | Permalink

    Ideea este aceeasi. Un presedinte nu are voie sa aprobe, sa incuvinteze, sa rezolve, sa fie de parere sau nu cu ceea ce face un stat, atita timp cit nu violeaza Constitutia. Nu intra in atributiile sale de lucru.

   • Badan Sergiu
    Posted 24 septembrie, 2016 at 4:20 pm | Permalink

    presedintele nu are dreptul la parere? Nu stiam.

   • Posted 24 septembrie, 2016 at 4:29 pm | Permalink

    Nu cind este vorba de ceea ce face un stat. El isi are rolul lui de facut, nu are ce sa se amestece in ce face altcineva.

   • Badan Sergiu
    Posted 1 octombrie, 2016 at 8:28 pm | Permalink

    Așa, și ce am scris eu greșit în articol? Am zis că și-a dat cu părerea, el și-a dat cu părerea. Eu ce vină am ?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: