SMURD

„Personal percep ceea ce s-a întâmplat ca fiind o jertfă pe altarul Unirii, pe altarul reîntregirii neamului românesc sau cel puțin a integrarii europene a Republicii Moldova”, scrie edilul pe Facebook.

http://unimedia.info/stiri/dorin-chirtoaca-a-reactionat-la-tragicul-accident-aviatic-smurd-percep-asta-ca-fiind-o-jertfa-pe-altarul-unirii-115931.html

Serios asta? Dar pe ei i-a întrebat cineva dacă vor să fie jertve pe altarul integrării europene a Republicii Moldova?

Eu nu am cuvinte. De fapt am.

Implementarea sistemului SMURD în Moldova e mai mult politică decît umanitară. Au vrut politicienii de pe ambele maluri ale Prutului să demonstreze ceva electoratului. Totul s-a făcut în grabă, și mulțumită echipajelor române mulți oameni erau salvați. Dar politicienii făceau show din fiecare zbor SMURD, dădeau asta ca pe nu știu ce progres european, etc.

Nimeni nu a anticipat această catastrofă, pe toți i-a luat prin surprindere, și din păcate constat că pe mulți i-a surprins plăcut.

În primul rînd pe uniriști. Ei pun accent pe faptul că niște români au murit salvînd alți români. Ei bine, românii aceștia nu te întreabă de ce etnie ești ca să hotărască de să te salveze sau nu. Ei salvează oameni. Și nu pentru unire, ci pentru că este așa profesie – să salvezi oamenii.

Apoi politicienii, în special chirtoacă pe care l-am citat. El vede în acastă catastrofă o jertvă pe altarul unirii sau măcar a integrării europene. Nu comentez pentru că am comentat mai sus. E cel mai scîrbos lucru pe care mi-ar fi dat să aud să fiu în locul echipajului decedat. Pentru politicieni echipajul e mai folositor mort decît viu – se poate de făcut pr, se pot înainta niște idei. Accidentul a venit pentru politicienii demagogi ca un cadou de sus, chiar și timofti poate să iasă din beci și să declare zi de doliu.

Apoi presa. Devoratorii de cadavre, căutătorii de senzații. Sunt sigur că jurnalistul (ii) care a primit să facă reportajul, s-a simțit binecuvîntat de Dumnezeu, că uite ce eveniment mare a prins. Poate va crește în carieră. Eu personal am simțit mîndrie și satisfacție în reportajele de pe loc. Importanță personală.

Dumnezeu să-i ierte pe cei decedați, și să le ajute familiile îndurerate.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: