Masacrul de la Fîntîna Albă

În fiecare an de 1 aprilie oamenii comemorează masacrul de la Fîntîna Albă.

Acum uitați-vă bine la această imagine:

rzec5ba-woc582yc584ska-1-jpg

Nu, nu are legătură cu Fîntîna Albă. De fapt are, acuș vă spun.

Această imagine are legătură cu masacrul de la Volyn, săvîrșit de părinții ideologici ai actualei guvernări ucrainene – adepții lui Stepan Bandera. Iată o carte scrisă despre acest masacru, iar imaginea de mai sus stă pe copertă. După cum vedeți, imaginile sunt foarte grăitoare. Semnătura la imagine este că OUN UPA (fasciștii ucraineni) legau copiii de copaci cu sîrmă ghimpată și ziceau că împodobesc copacii cu ghirlande.

Pe motivul imaginii s-a făcut și un monument victimelor masacrului de la Volyn. Iată acesta:

monument

Ei bine, s-a adeverit că imaginea respectivă este de la alt eveniment care a avut loc cu două decenii mai înainte de masacrul de la Volyn. E vorba despre o țigancă disperată care și-a ucis copiii și i-a legat așa de copac. Imaginea a fost luată dintr-o carte scrisă de un profesor de psihiatrie care a investigat-o pe țigancă după ce a fost prinsă. Vă dați seama cît de penibil e să construiești un monument, și apoi să afli că ai greșit. Sau să folosești o imagine falsă pe coperta unei cărți despre niște evenimente adevărate. Naționaliștii ucraineni stau și rîd pe forumuri cînd cineva le vorbește despre masacrul de la Volyn. Mai ales dacă acel cineva postează această imagine (nu toți cunosc adevărul despre ea). Ei zic că informațiile despre masacrul de la Volyn au fost trucate, iar ca argument slujește istoria acestei imagini.

În altă ordine de idei mi s-a întîmplat și mie să postez anumite informații despre care s-a adeverit că au fost false. Cînd aflam acest lucru mă simțeam penibil și-mi ceream iertare de la cititori.

Acum despre masacrul de la Fîntîna Albă. Nu-s 100% sigur, dar mie îmi miroase a fals. Uitați-vă numai la acest citat:

După masacru răniții au fost legați de cozile cailor și târâți până la 5 gropi comune săpate dinainte, unde au fost ingropați, unii fiind în viață încă: bătrâni, femei, copii, sugari – vii, morți sau muribunzi. Două zile și două nopți s-a mișcat pământul în acele gropi, până toți și-au dat duhul.

https://ro.wikipedia.org/wiki/Masacrul_de_la_F%C3%A2nt%C3%A2na_Alb%C4%83

Parcă-i luat dintr-o poveste. „Două zile și două nopți…”. E o legendă din start. Nemaivorbind că un om îngropat de viu nu trăiește mai mult de 20 minute.

Sau alt citat:

Doar din anul 2000 autoritățile ucrainene au permis oficierea unui parastas pentru odihna românilor care și-au dorit doar să trăiască în România.

Asta de cînd biserica trebuie să ceară voie de la autorități să oficieze un parastas? Nu pute această propoziție?

Sau:

Conform datelor arhivate de autoritățile sovietice, 20 de persoane au fost ucise în încercarea de a trece granița, printre care bătrâni, femei și copii. Conform listelor realizate mai târziu, numărul victimelor din doar șase sate bucovinene era de 44 de persoane (17 din Pătrăuții-de-Jos, 12 din Trestiana, 5 din Cupca și 5 din Suceveni, 3 din Pătrăuții-de-Sus, 2 din Oprișeni).

Adica sunt date arhivate? Care-i numărul de referință al dosarului? Nema informație? Miroase a fals.

Sau:

Alte estimări ale martorilor locali dau un număr între 200[1] și peste 2000 de victime, ucise direct de mitraliere, altele rănite și ucise apoi cu lovituri de săbie și hârleț sau îngropate de vii.[1]

O marjă de eroare atît de mare iar indică faptul că informația e falsă.

Sau:

Numărul exact al victimelor nu s-a aflat și probabil nu se va mai afla vreodată.

Așa relatare poți face despre o informație inventată care a devenit axiomă și nu trebuie demonstrată. În viața reală se întîmplă în felul următor. Acum cîțiva ani niște tineri din satul bunicăi mele se odihneau pe monumentul ostașilor sovietici. Cu băutură. Nu știu pentru ce au început să sape pe lîngă monument și a dat de osăminte. Toți s-au speriat, și acum tot satul știe de asta. Sub monument se află ostași sovietici. Oasele nu au putrezit.

Dacă au fost 5 gropi comune, și mai există martori care au văzut că se mișca pămîntul două zile și două nopți – înseamnă că nu-i greu de identificat locul gropilor comune. Să se facă o comisie, să exhumeze trupurile românilor, să fie chemate Crucea Roșie și alte organizații internaționale care să consemneze acest fapt, medicii legiști să constate cauza morții, dacă-i împușcătură de mitralieră, o dată sau de mai multe ori, ori e tăiat cu sabia, ori tras de cal.

Așa fac oamenii cărora le pasă ceva despre poporul lor. Și să înmormînteze osămintele creștinește. Iată cum arată:

Armenian-genocide-bones_thumb

Pot pune mai multe poze, dar e clar și așa. Rușii pe care-i detestă toți pseudopatrioții și acum merg în locurile fostelor bătălii și îi găsesc pe ostași sub pămînt, încearcă să-i identifice (dacă le reușește încearcă să dea de rudele celor căzuți), apoi îi înmormîntează pe cei căzuți creștinește sau după credința lor, cu onoruri militare. Dezgroapă pînă și ostași căzuți în războiul din 1812. Și protejează locurile de odihnă ale ostașilor lor din țările europene, pe care tehnocrații le distrug, iată ultima știre despre așa o inițiativă în Polonia.

Dar dacă nu există nicio inițiativă în acest sens din partea românilor, înseamnă că probabil nici masacrul nu a avut loc. E o diversiune care va da apoi ocazia să fie luați în rîs patrioții care au scris despre acest masacru, ba au mai ridicat și un monument. Scepticii vor zice: dacă ați inventat un masacru, înseamnă că probabil și celelalte lucruri le-ați inventat, cum ar fi deportările, execuțiile, etc.

Nu ajung bani? Au grămădit bani de marș unionist în Chișinău dar nu pot grămădi bani pentru un hîrleț?

Eu îi chem pe patrioți să nu se asemene lui Tomac (1 și 2). Iar cine se supără pe mine, mă rog să mă ierte, dar eu aici chiar doresc ca eu să am dreptate (și ca masacrul să nu fi avut loc). Ori sunt mulți care-și doresc ca masacrul să fi avut loc, ca să aibă ce scrie pe facebook de 1 aprilie. Patrioții iubesc adevărul mai presus de orice, și nu se aseamănă celor care spuneau povești cum cineva făcea săpun din ei, ca mai apoi să spună că dușmanii au inventat această poveste pentru ca ei să cadă în capcană.

Ah da, prognoza mea e că la anul vor născoci povește despre cum NKVD a mutat trupurile în locuri necunoscute (sau le-a topit în var).

One Comment

 1. BlogR Ikonoklast
  Posted 25 martie, 2017 at 6:46 pm | Permalink | Răspunde

  „Dar dacă nu există nicio inițiativă în acest sens din partea românilor, înseamnă că probabil nici masacrul nu a avut loc.”
  Nu lua asta ca probă.
  Românii nu-şi cinstesc eroii, deoarece România este în realitate o colonie, iar orice lucru asociat în mod pozitiv cu istoria românilor (de exemplu care ar putea sugera că a existat o rezistenţă anticomunistă sau antiotomană, că românii au mai şi câştigat cândva bătălii, că au avut o industrie, etc.) este fie îngropat în uitare, fie „demitizat” (adică defăimat).
  Este un popor mort (nu cred că voi în Rep. Moldova staţi mai bine, dar mă rog, poate mă înşel).
  Morţii care umblă să comemoreze alţi morţi, care nu mai umblă? Aceşti zombie reacţionează doar pavlovian, la comenzi pe facebook sau la anumite texte. Citesc un text cum ar fi ăsta pe care-l scriu, dau peste un trigger care le declanşează reflexul condiţionat şi invectiva ţâşneşte, precum saliva câinelui lui Pavlov.
  La atât se rezumă viaţa civică rămasă la români.
  De unde să mai aibă românii iniţiative privind morţii de la Fântâna Albă? Că nu le-au zis nici Kovesi, nici Iohannis, nici Victoria Nuland şi nici ambasadorul SUA.
  Poate doar dacă se trezeşte Bădiţă, unul dintre organizatorii protestelor anticorupţie din Piaţa Victoriei şi ai zilei fără pantaloni la metrou (nu e glumă!), si lansează vreun apel pe facebook.

One Trackback

 1. […] și să pună capăt minciunilor. Așa cum am făcut-o eu cu minciuna de întîi aprilie despre masacrul de la Fîntăna Albă. Masacrul unui popor, al poporului tău, e o temă mult prea serioasă, și în raport cu ea nu se […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: