Posibl că Filat a fost sau va fi „opustit”

„Recent a fost plasat cu un recidivist în celulă, condamnat pentru viol deosebit de grav. De regulă, daca este cineva învinuit pentru corupție este plasat cu persoane suspecte de aceleași infracțiuni. Nu poate fi ținut în aceeași celulă cu un pedofil, mă scuzați de expresie”, a afirmat Popa.

http://unimedia.info/stiri/igor-popa–despre-conditiile-de-detentie-a-lui-vlad-filat-este-tinut-cu-un-recidivist-111365.html

Există părerea că violatorii cînd ajung la închisori sunt la rîndul lor violați. Nu-i întotdeauna așa, tradițiile diferă de la închisoare la închisoare, și în unele închisori se pot uita cu îngăduință la violatori.

Cu o excepție – violatorii de copii nu au nicio scuză.

În închisorile noastre mai este și un sistem de caste. Casta de jos fiind „neprekasaemye”, untouchables cum se spune în engleză – de neatins. Pedofilii intră de obicei în această castă. Orice contact cu așa o persoană, în afară de contactul sexual sau contactul cu un picior în burta lui – orice contact cu așa o persoană  îl trece pe cel care a săvîrșit contactul în aceeași castă. Ba orice contact cu un obiect de care s-a atins așa o persoană la fel te trece în această castă. Se întîmplă cănd se tund deținuții, un deținut se așează pe un scaun ca să fie tuns, iar ceilalți îi zic: „ce-ai făcut?”. Adică s-a așezat fără să știe pe scaunul pe care se tund „neprikasaemye”, și a devenit și el la fel.

Popa s-a scăpat cu vorba și a anunțat că Filat a fost plasat într-o celulă cu așa un individ. Neavînd experiență, se prea poate că Filat a dat mîna cu deținutul atunci cînd a intrat în cameră (de obicei se face „propiska”, cînd deținuții întreabă pe nou venit pentru ce a fost condamnat, dacă a mai stat sau nu, cine-i el „po jizni”, etc., dar mă îndoiesc că „al vostru Vlad Filat” știa de aceste obiceiuri). Dacă ar fi dat mîna cu colegul de cameră, sau dacă s-ar fi atins de aceleași lucruri, sau ar fi stat de vorbă – se prea poate că viața lui mai departe în închisoare nu-i sigură, iar fundul său va fi cotat la mare valoare.

Asta dacă nu va zice unde-s banii. Și ar putea să nu zică. În acest caz, următoarea dată cînd fiul lui Vlad Filat va vărsa șampanie cristal pe fete goale, să se gîndească că banii pentru acea șampanie au fost făcuți și păstrați prin chinuri grele ale lui tatsu.

2 Comments

 1. valerian_se
  Posted 18 Martie, 2016 at 2:08 pm | Permalink | Răspunde

  Despre retragerea din Siria tu ai vorbit in urma cu 2 luni…..cum ai stiut?
  Si despre asta ai pomenit in urma cu 2 ani…. http://sputniknews.com/politics/20160317/1036485001/gaddafi-gold-story.html#ixzz43ECSIaPd
  Incep sa cred ca un om informat se va uita cu prioritate pe Badan blog 🙂

  Respect!

  • Badan Sergiu
   Posted 21 Martie, 2016 at 2:26 pm | Permalink | Răspunde

   Salut. Demult nu ne-am auzit.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: