În lume

Erdogan se întoarce din Arabia Saudită și declară că Israelul are nevoie de așa o țară ca Turcia, iar Turcia – de Israel. E același Erdogan care a doborît un avion rusesc ca să demonstreze norodului cît e de mojic. Acum e nevoit să mănînce pămînt și să calce pe demnitatea sa. El care a refuzat să se „umilească” cerînd scuze de la Rusia, acum se umilește milogindu-se pe lîngă Israel, cu care a rupt relațiile acum trei ani cînd Israelul a împușcat niște turci în apropiere de Fîșia Gaza.

În Arabia Saudită au fost executați cîteva zeci de oameni, inclusiv un propovăduitor șiit, și din această cauză în Iran a fost devastată ambasada Arabiei Saudite, pentru care a fost trimis acasă ambasadorul Iranului în această țară, apar revolte în zonele șiite din Arabia Saudită, etc.

În Oregon se răzvrătesc oamenii, au cucerit cîteva clădiri administrative.

Pe acest fon, evreii din Europa sunt sfătuiți prin canalele lor să se ducă în Israel. Asta înainte de invazia refugiaților și de atacurile din Paris. Ba mai mult, ei chiar fug în Israel ca șoarecii de pe corabia care ia apă. Cînd fug evreii e semn rău.

Toată această tensiune… se crează impresia că lumea se împarte în tabere înainte de un conflict de proporții. Sper să greșesc, dar dacă nu greșesc, anumite concluzii vor putea fi trase în cîteva zile de acum, cînd vor fi primele mișcări.

Voi reveni cu un articol mîine sau poimîine despre ce-i de făcut.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: