Singura şansă

Acum toată lumea are remuşcări pentru pierderi de demult. Toţi cred că au fost nedreptăţiţi, că ceea ce era al lor a ajuns la altcineva. Vor să-şi încerce norocul, mai ştii, poate şi le va merge data viitoare. Toţi sunt de părere că ar trebui de revizuit istoria şi de reîmpărţit lucrurile. Ba mai au şi siguranţa că după împărţeală ei vor avea mai mult decît acum.

Dar realitatea va fi alta. Vor pierde toţi. Omenirea se află într-o mlaştină, şi fiecare mişcare de acest gen o trage şi mai mult la fund. Trebuie să-şi unească toate puterile creatoare ca să găsească o cale de ieşire.

Drept indicator… Să zicem că buneii noştri, şi acei care au trecut prin ororile războiului, la auzul ideii că războiul s-ar putea repeta, sau că războiul ar fi o soluţie – erau zguduiţi. Ei ştiau că omenirea va face tot posibilul ca să nu se repete acel coşmar. Dar acum tot mai mulţi îşi freacă mîinile la auzul acestor idei. Ba mai mult, desenează scenarii, modele, etc. De parcă ar fi o treabă firească, romantică.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: