Despre Usatîi

Înainte de toate, acum, cînd se vede mîna lui al vostru vlad filat în organizarea maidanului moldovenesc, eu, dacă ţineţi minte, am scris mai demult că filat îşi pregăteşte tinerii să facă un maidat. Drept că atunci credeam că pretextul maidanului ar fi nesemnarea acordului de asociere, dar azi se vede că e altul.

Cît despre acest maidan, am zis că:

Pe lîngă poliţie, se va inventa un duşman. Probabil că ruşii, transnistrenii sau găgăuzii. Mai ştii, poate şi orheienii lui şor.
https://badan.wordpress.com/2015/09/07/citeva-ginduri-la-a-doua-zi-de-maidan-moldovenesc/

Făceam aluzie la „tituşkele” din fosta ucraină, nu ştiam că la noi vor fi atît de lipsiţi de imaginaţie încît să-i denumească la fel. Şi la moment nu am ghicit că pot, la fel de bine, să fie bălţenii lui renato.

Acum despre renato. În spatele său stă cineva foarte şmecher. Dacă a ajuns să-l umilească pe timofti ca pe un şcolar, dar şi pe şeful sis-ului – aici el foloseşte metoda denumită „acţiune dilemă”. Atunci cînd faci ceva, iar organele de forţă, oricum nu ar răspunde – arată ca nişte idioţi. E ca şi cum ai lua la zeflemea un şcolar, iar el dacă se enervează, mai rău face – toată clasa rîde de el. Iar dacă fuge după tine – clasa rîde şi mai tare. Renato a tras un şut în fund instituţiilor de forţă, şi i-a lăsat pe ei să răspundă şi să se umilească şi mai tare. Sunt sigur că va zice că a primit înregistrările de la un anonim. Iar cînd aceştia îi vor zice: dar tu ai spus că ai ascultat telefoanele, el va zice: şi ce, voi chiar credeţi în tot ce spun eu? Eu multe ce spun, iată de exemplu spun că timofti are meteorism, ce, voi vă veţi porni după cărbune activat? Pentru asta m-aţi arestat? Poliţiştii singuri ziceau aşa zişilor colegi ucraineni că renato e foarte imprevizibil – spune una, dar face cu totul alta.

Dar vedeţi că organele de forţă au trebuit să acţioneze, dar au şi fost nepregătite. Renato le-a obligat să reacţioneze, şi acum ele arată ca nişte şcolari care nu şi-au făcut lecţiile. Două zile în urmă povesteau lui avakov că nu au nimic pe renato, iar acum îl arestează – arată stupid. Dar va arăta şi mai stupid mai încolo. Renato foloseşte represiile în favoarea sa. Acum capătă o alură de martir, care pentru patrie suferă. Un disident. Spre deosebire de filat, pe renato acum chiar îl compătimesc oamenii.

Iar în organele de forţă nu sunt oameni suficient de isteţi ca să contracareze această metodă de luptă. Din înregistrările cu comedianţii ruşi se vede asta clar.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: