Cîteva gînduri despre discursul lui filat

Discursul său de 20 minute.

E a doua oară cînd îl văd pe filat sincer. Prima oară a fost în 2009, după alegeri. Se plîngea că a depus atîta efort (bani) și a luat doar nu știu cîte procente. Acum a doua oară a fost sincer. Poate pentru că nu judeca clar.

Toată lumea discută despre lacrimile lui filat, despre discurs, despre amenințări, dar nimeni pare-se nu a observat un lucru. Și anume, faptul că filat a vorbit despre ziua de ieri, că s-a întîlnit cu lupu, că au discutat despre demisia procurorului general gurin, iar singura întrebare care rămăsese de rezolvat era cum să organizeze mai bine demisia, iar lupu i-a spus: așa cum ne-am înțeles ieri.

Filat a venit fericit la parlament, cu gîndul că va rezolva o problemă care nu-i dădea pace. Și a nimerit în ambuscadă, parlamentul a fost încercuit, și mai departe știți și voi ce s-a întîmplat. Dacă filat avea să bănuiască că lucrurile stăteau așa cum stăteau, era să fugă din țară. Iată de ce a fost ademenit ca un animal în capcană.

Iată de ce nu avea ochi să-l vadă pe marian lupu, care-i trădător cu istorie, a trădat și pe voronin cîndva, și pe ghimpu. Filat s-a simțit trădat, de șor, de lupu, de plahotniuc. Parcă zicea: „Și tu, Brutus?” Știu că sună comic să întrebi de trădători (care-s complicii tăi în mai multe trădări), de ce te-au trădat.

Ce cred că se va întîmpla mai departe? Depinde de filat. Dacă va da toate activele lui plahotniuc, ar putea să și iasă în cîteva zile. Curtea constituțională ca și cum va decide că nu s-a respectat procedura, că votul trebuia să fie secret, cum a mai fost cu votarea lui timofti. Mîine pldm va depune o sesizare la cc. Decizia cc va depinde în totalitate de cum va da filat totul lui plahotniuc. În afară de averea pe care și-a declarat-o, desigur. Mai este o chestie că la casa lui filat s-a făcut percheziție pe timp de noapte, ceea ce e interzis în constituție.

Dar dacă nu va vrea să se împartă cu totul, atunci poate nici să nu iasă de după gratii. I se va înscena o sinucidere, și vor zice că nu a putut suporta rușinea. Chit că filat a făcut marea greșeală că a zis că va începe să vorbească. Calcă pe urmele lui butmalai.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: