Băsescu, prins cu minciuni în legătură cu criza migrației

Iată ce zice băsescu acuma:

Și iată ce zicea băsescu atunci cînd el chipurile, ca un prevăzător profet, atenționa uniunea europeană să nu facă din Libia un al doilea Irak:


Să luăm pe degete:

Ar fi bine sa nu dam impresia ca suntem nepregatiti a intelege lucruri elementare. Marii beneficiari ai resurselor petroliere din Libia sunf Italia, Franta, Marea Britanie si SUA.

Adica, totul e doar despre petrol. Iar noi nu suntem proști, noi știm asta, și participăm, alocăm bani, cu toate că marii beneficiari nu suntem noi. Adică, chiar nu suntem proști după asta?

Cat timp eu voi fi presedinte, Romania isi va respecta angajamentele.Fortele armate ale Romaniei vor pleca acolo unde trebuie si in limitele posibilitatilor pe care armata le are.

Cui îi trebuie?

Romania ramane un sustinator al ideii ca operatiunile militare trebuie sa se desfasoare si sub mandat NATO,

Scuze, ce? NATO nu dă mandate. Consiliul de securitate ONU dă. NATO e bandit global, el nu poate emite mandate, ci doar, acționa în baza unor mandate, depășind atribuțiile mandatate.

pentru ca ne ajuta pe toti la solidaritate. Romania va continua sa raspunda pozitiv in limita resurselor si daca este vorba de actiuni umanitare.

Adica, va continua să răspundă pozitiv în acțiuni militare, dar și dacă este vorba de acțiuni umanitare.

Nu au nevoie de un razboi pentru a primi ceea ce deja au. Interventia este pentru a proteja populatia de un lider politic care omoara propria lui populatie.

Băsescu zice că chiar dacă NATO e bandit care organizează războaie pentru a primi ceea ce nu are, totuși aici e vorba de altceva. Intervenția ucide libieni pentru a proteja libienii de un libian.

Trebuie sa se gaseasca resurse pentru punerea in aplicare a deciziei CSAT si pentru respectarea angajamentului pe care Romania il are fata de NATO. In CSAT sunt membri si ministrul de Finante si prim-ministrul, deci trebuie sa gaseasca resurse pentru punerea in aplicare a deciziei CSAT si pentru respectarea obligatiilor pe care Romania le are fata de Alianta Nord-Atlantica.

De două ori pomenește despre respectarea obligațiilor pe care Romania le are față de NATO. Doar o colonie are asemenea obligații.

Presedintele Traian Basescu a declarat duminica intr-un interviu acordat TVR ca Romania nu are de ce sa se pronunte in momentul de fata in privinta situatiei din Libia, deoarece tara noastra a anuntat deja ca este solidara si respecta fara niciun comentariu rezolutia 1973 a ONU din 17 martie. Traian Basescu a spus ca Romania va actiona in interiorul NATO si se va alinia deciziilor Aliantei.

Vai, dar eu așteptam ca bătrînul înțelept prevăzător traian băsescu să spună:

„Vreau să ştiţi că România a avertizat când Europa s-a grăbit, sau unele ţări din UE s-au grăbit să dea lovituri aeriene în Libia. România a spus în forurile cele mai înalte: nu distrugeţi dictatura din Libia pentru că reversul va fi un haos, pentru că vom face un nou Irak acolo.”

Dar nu a zis asta. El a zis că România e o colonie, care se aliniază la orice decizie a sahibilor.

Cu alte cuvinte, traiane băsescu, probabil ar trebui să consulți un specialist.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: