Agitația ciupercilor, în legătură cu faptul că Rusia distruge fructele de contrabandă

Văd că ciupercuțele se agită din cauza acestui articol, despre cum un fermier și-a distrus cu tractorul 10 tone de piersici. Cică, mai bine dădea unei case de copii.

Și despre faptul că Rusia distruge zeci de tone de contrabandă la graniță, în loc să le dea la casele de copii.

Ba un ministru polonez a mers mai departe, și-a adus aminte de rădăcinile slave:

„Vreau să apeleze la președintele Putin ca el sa nu calce pe urmele predecesorilor sai din Uniunea Sovietică, din anii 1930, sa nu distruga produsele pe care oamenii de afaceri ruși le cumpără pe diferite piețe din Europa și din lume.
Rușii au nevoie de aceste produse, iar în tradiția noastra slavă, distrugerea mancarii, a pâinii, este considerat un păcat grav. Președintele Putin nu ar trebui să facă acest lucru, care ne aminteste de foametea din Ucraina și din alte regiuni ale URSS în anii 1930, „- a spus Sawicki.

Lui, distrugerea contrabandei îi amintește de foametea din Ucraina. Mări de lacrimi. Cică în ani 30 foametea a fost din cauza distrugerii de către putere a produselor alimentare.

Totul bine și frumos. Doar că lipsește un amănunt.

Acestui ministru distrugerea contrabandei nu i-a amintit de tradiția frumoasă europeană, de… să zicem, acum un an.

Pentru cine nu știe, în 2014 uniunea europeană a plătit fermierilor 125 milioane de euro ca aceia să-și distrugă recolta. Și asta doar pentru ca prețurile să nu cadă.

Unde-s ciupercuțele, cu lacrimi de crocodil, să plîngă faptul că acele produse nu au ajuns în casele de copii? Marfă de 125 milioane de euro! Dacă luăm că prețul mediu e jumătate de euro pe kilogram, iese că s-au distrus cam 250 milioane de kilograme, adică două milioane, cinci sute de mii de tone. Adică, două milioane cinci sute de mii tone. Poate am exagerat totuși, hai să reducem la jumătate – un milion de tone! Un milion de tone de producție agricolă a distrus UE doar în 2014. Fermierii au primit bani pentru asta, nu ca bietul fermier de la noi, care din cont propriu și-a distrus 10 tone de piersici, dar a pornit așa o rezonanță.

Și ministrul polonez, și-a băgat tradițiile într-un loc dosit atunci cînd a repartizat banii fermierilor polonezi să-și distrugă marfa, în ciuda faptului că asta amintește de foametea din Ucraina, și că e păcat de moarte.

Deci, dragi ciupercuțe, eu am zis tot ce am avut de zis.

2 Comments

 1. Posted 13 august, 2015 at 8:02 pm | Permalink | Răspunde

  Nu am ce cauta la postul asta, stiu. Dar am vazut ca ai posturi IT. Stii daca se poate depista cine trimite mesaje de pe net? Ca am vazut ceva la tine despre cum poti naviga „invizibil”. Scuze, dar daca dai un search pe Google despre chestia asta, nu gasesti nimic, de parca as fi prima persoana care se confrunta cu problema asta. Mersi, seara buna!

  • Badan Sergiu
   Posted 17 august, 2015 at 8:44 am | Permalink | Răspunde

   Acus scriu un articol.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: