O întîmplare reală la secţia de paşapoarte

Să vă povestesc o istorie reală.

La secţia de paşapoarte din Iaşi se duc moldovenii de cu noaptea în cap şi stau în rînd să-şi facă paşapoarte. Cu toate că deja ei sunt cetăţeni români, ei nu sunt admişi în rînd cu toţi românii, ci stau în rînd separat.

Şi iată că stă în acest rînd un bărbat tînăr, bine făcut, cu ochelari de soare. Iar lucrătorul de la ghişeu trece pe alături şi-i spune înjositor – scoate-ţi ochelarii, că… (nu ştiu ce a mai spus, dar a fost foarte înjositor). Individul şi-a scos ochelarii. Dar o doamnă, care stătea în rîndul pentru români, i-a luat apărarea tînărului, şi i-a zis lucrătorului de la ghişeu că are un comportament nedemn, avînd în vedere că România e membră a Uniunii Europene. Ăla a tăcut, şi şi-a ocupat locul.

Dar după ce a plecat acea doamnă, lucrătorul needucat a făcut mai multe glume pe seama ei, şi a imitat o mişcare scîrboasă de parcă ar face sex cu ea. Colegii săi au rîs, şi mulţi moldoveni care stăteau în rînd au rîs. Şi individul cu ochelari, pe care-l apărase acea doamnă, a rîs şi el. A rîs, ca să dea bine la lucrătorul acela spurcat, ca nu care cumva acela să-l trimită acasă pentru încă vreun document, sau Doamne fereşte – să refuze să-i facă paşaport.

Dacă acea doamnă citeşte acest articol, probabil că va rămîne dezamăgită. Dar să ştie că ea a făcut totul drept.

Iar dacă lucrătorul de la ghişeu citeşte acest articol – să ştie, boala lui se cheamă „sindromul portarului”. Se manifestă la oamenii mici, cărora li s-a dat un pic de autoritate.

Iar dacă individul cu ochelari citeşte acest articol – ptfu!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: