Suedezii au dat de urma submarinului rusesc de astă toamnă

yellow-submarine

Nu ați auzit nimic despre asta? Serviciile de inteligență suedeze au cheltuit în jur de 3 milioane de dolari, și au reușit să dea de urma submarinului rusesc care intrase în apele Suediei astă toamnă, și făcuse mare vîlvă în presa aservită occidentului, ca și cum, rușii ne atacă. S-a adeverit că submarinul rusesc era de fapt o corabie suedeză. Un ofițer pensionat a fotografiat o corabie suedeză, și a prezentat fotografia drept submarin rusesc. Dar voi ce? Vă așteptați că totul s-ar fi pornit de la niște date de pe nu știu ce radar? În lumea modernă, declarațiile unui bătrîn senil sunt suficiente pentru a porni un scandal internațional.

Iar cînd s-a descoperit că totul a fost o farsă, știți care a fost răspunsul super științific al fostului ofițer?

Este absolut imposibil ca noi să fi greșit. Asta ar însemna că atît eu cît și baba mea mea am fi daltonici.

Adică și-a ridicat baba la rangul de expert în submarine rusești.

A luat jumate de an ca să se facă lumină asupra acestui incident. Oare cît va lua să se facă lumină asupra doborîrii Boeingului deasupra Ucrainei? Probabil că tot vor aștepta ca oamenii să uite de incident, și vor publica undeva pe furiș ceva date, cum că nu au dovezi că separatiștii ar fi doborît avionul. Dacă ai compara ardoarea cu care se face cercetarea în cazul accidentului germanwings, cînd publică pînă și ce site-uri porno vizita pilotul ispășitor, targiversarea investigației în privința accidentului din Ucraina dă de bănuit că se încearcă ascunderea adevăratului vinovat, ceea ce nu s-ar întîmpla dacă vinovat ar fi cu adevărat Rusia sau rebelii pro-ruși.

Acum hai să trecem la altă știre. Situația e atît de ridicolă, încît nu știu cu ce să o compar. Un avion de spionaj american a fost interceptat în apropiere de granițele Rusiei de un avion rusesc SU-27. Această situație e una banală, se întîmplă în fiecare zi, ba rușii interceptează pe americani, ba americanii pe ruși. Dar scandalul care a pornit de la această întîmplare nu are nicio explicație. Americanii, care și-au băgat avionul de spionaj în coasta Rusiei îi acuză pe ruși de… provocare! Nici mai mult nici mai puțin. Și prezintă informația în felul următor:

Un avion de luptă rusesc aproape de a se ciocni cu un avion de spionaj american deasupra Europei.

Adică, da, era deasupra Europei, dar nu deasupra Berlinului sau a României, ci în apele internaționale lîngă granița cu Rusia, acolo unde avioanele de spionaj americane au misiuni concrete, și nu zboruri de rutină, cum se insinuează în articol.

Trebuie să recunosc că americanii au un talent deosebit în a prezenta lucrurile așa cum vor ei. Controlează bine terminologia. Cineva e activist, altcineva e terorist; Ianukovici a fugit dar președintele „legitim” al Iemenului a fost forțat să fugă; etc. etc. Pînă și interceptarea spionilor e o provocare din partea celui spionat.

Și încă ceva. Am lansat serviciul www.proof-link.com – cu ajutorul căruia puteți face screenshoturi ale paginilor web, iar captura se va păstra pe site, ca dovadă că în momentul capturii, pe acea pagină stătea acel conținut (unele agenții șterg articolele incomode sau care au fost dezvăluite ca fiind false). Începeți să folosiți acest serviciu util, ajutați-mă să-l promovez. Mulțumesc.

Reclame

2 Comments

 1. ,jhv
  Posted 14 Aprilie, 2015 at 6:09 am | Permalink | Răspunde

  Badan e baran

  • Badan Sergiu
   Posted 14 Aprilie, 2015 at 8:30 am | Permalink | Răspunde

   Cînd sună adevărul, boii încep a rage.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: