Două luni şi oleacă

Iată ce scriam eu pe 8 ianuarie:

Au trecut de atunci două luni şi jumate.

Avem o coaliţie care bombardează Iemenul. Pentru că acum nu-i la modă să bombardezi de unul singur – cică nu-i legitim. Cînd e coaliţie – e altă treabă, acţiunea capătă legitimitate. Departamentul de stat, care acum un an dădea biscuiţi protestatarilor din Kiev să-l alunge pe preşedintele legitim, acum susţine bombardarea protestatarilor din Iemen, care l-au alungat pe preşedintele lor legitim. Şi ştiţi ce-i interesant? Despre Iemen nu prea se vorbeşte în presă. Toţi vorbesc despre accidentul aviatic din Franţa. În fiecare zi apar noi detalii despre pilotul sinucigaş. Chiar că la ţanc a mai fost şi accidentul acesta. Totul, ca să nu vedeţi pozele de mai jos.

E aceeaşi tactică folosită şi atunci cînd, bombardînd casa fiului lui Muammar Gaddafi, şi ucigîndu-i nepoţii, ca să ascunde acest eşec (sau nu?), americanii l-au prins în aceeaşi noapte pe Bin Laden, l-au ucis şi l-au aruncat în nu ştiu ce mare. A doua zi, toată lumea vorbea despre Bin Laden, şi nicio agenţie de ştiri adevărate nu a pomenit despre tragedia din sînul familiei liderului african.

Sau atunci cînd s-au scos la iveală nişte detalii foarte interesante despre implicarea imperiului binelui în contrabanda de cocaină, împotriva căreia se prefăcuse că lupta, totul a fost eclipsat de scandalul lui Bill Clinton cu Monica Lewinsky.

Cum ar fi, mulţumesc lui Ion Tcaci pentru informaţie veridică.

iemen

 

CA_Go80UgAAmE8x CBAIhAsWwAAwwQE CBAPNbMUkAEXW-W CBAbzE6UgAAyhTA CBBnULQUcAAoNYe CBBnUiXVAAA20gf CBCGtWYXEAAxWgA CBCHL0xWwAA5qoz CBCHL98WYAEt4Av CBCHMC7WgAAFtVD

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: