Deja e sindrom

În romanul „Insula locuită” , este un moment interesant cînd oamenii se îndepărtau din zona de influență a turnurilor care îi manipulau, erau în delir, pierzînduși total discernămîntul.

Turnurile tv din fosta ucraină a reușit să dezechilibreze mintal populația. Ceea ce vedeți mai jos se petrece tot mai des:

Pentru cei care nu înțeleg ce vorbește băiatul, el sărmanul vorbește urît de putin. Repetă ceea ce aude în fiecare zi la tv, radio, ziare. Nu știu cum se  va curăți fosta ucraină de acești indivizi, sau cum îi va reabilita. Cel mai probabil că nicicum. Îi va trimite să lupte împotriva Rusiei.

Evident, el nu vede nimic ieșit din comun în comportamentul său. Nici cei din jur, pentru că au văzut această psihoză în maidan timp de cîteva luni.

Probabil că așa arătăm și noi dintr-o parte atunci cînd îi urîm pe ruși, care pe români, pe maghiari… Nouă ni se pare firesc. Dar dintr-o parte, cred că arătăm ca acest băiat. Indiferent care ar fi motivele urii noastre. Cea mai mizerabilă imagine pe care am văzut-o vreodată a fost cum doi bărbați, frați, se băteau. Se numeau urît, și își aruncau pumni așa cum eu nu mai văzusem pînă atunci. Probabil că aveau și ei un motiv.

Așa că, cine nu și-a deconectat televizorul să și-l deconecteze. Și să citească mai puține știri politice și declarații de-ale politicienilor. Dacă n-ar fi ei, politicienii, nu ar mai exista motive de ură între frați. Iar ei vor dispărea atunci cînd nu li se va mai da atenție, așa cum clounii se reprofilează atunci cînd nu mai au audiență.

Mai puține știri, și mai multe cărți bune.

PS. Situația e la fel de proastă și pentru cei din cealaltă tabără. Isterica propagandicus mozgo–icus îi afectează pe toți oamenii care se uită la știri.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: