[video] teroriștii din ucraina

Pe scurt.

În regiunile estice ale fostei ucraini se organizează referendum pentru despărțirea de ceea ce acum se numește Ucraina. Referendumul decurgea fără jertve umane, până când în Krasnoarmeisk au năvălit teroriștii din garda națională. Au ucis doi oameni, s-au închis în secția de votare.

Altfel decât provocare eu aceste acțiuni nu pot să le numesc. Nu a fost atins niciun scop militar, decât acela de a înfuria și mai tare populația împotriva puterii de la Kiev.

La fel ca și în Mariupol, sau Odesa. Au venit, au împușcat niște civili, au plecat. Ceea ce înseamnă că scopul acelor care organizează aceste acțiuni nu-i controlul asupra regiunilor, nici pacea, ci anume de a declanșa un război. Oamenii nu vor să lupte și să ucidă (nici separatiștii, nici soldații); ăștia provoacă, și mâine poate că oamenii, plini de ură vor pune mâna pe arme și se vor răzbuna. După care ăștilalți se vor răzbuna și ei. Și așa se va declanșa un război civil de proporții, în coasta europei, care va băga în criză întreg continentul.

Politicienii din dreapta Nistrului nici nu-și bat capul de consecințele acestui conflict. Ei nici nu știu că la iarnă nu vom avea gaz. Călătoresc prin europa, se ocupă de campania electorală… De parcă nu ar avea tangență cu problemele țării.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: