Ucraina. Mariupol. După șablon.

Armata ucraineană a intrat în orașul Mariupol, a ucis 160 oameni, și a fugit.

Dacă măcar cineva din conducători, europeni sau americani, și-ar fi dorit păstrarea integrității țării ucrainene, asemenea acțiuni ar fi fost excluse. Soarta fostei ucraini a fost demult hotărâtă. Într-un cabinet, de către cineva care nu iese în lume, dar dă directive și lui Obama și lui Putin. Iar ăștia joacă rolul, pentru ca spectatorii să se implice, iar telespectatorii să vadă acțiune și să aibă emoții și să țină pentru cineva.

Practic, acțiunile armatei ucrainene (dacă în genere asta era armata ucraineană) au fost menite să-i înfurie pe localnici, și să-i facă să răspundă. Scopul întergii aventuri ucrainene este de a desființa această țară, de a o transforma într-o fostă iugoslavie, și de a vărsa cât mai mult sânge. Asta că europenii și americanii se bat în piept pentru păstrarea integrității teritoriale… ei își joacă rolul, nimic mai mult. Și Putin, care face o pauză de efect, apoi își umflă bolfele vajnic și mai ciopârțește o bucată din Ucraina, la fel își joacă rolul. Nu pe care și-l vrea. Pe cel care i l-au dat, acei care dau directive și lui Obama și lui Putin. La acel nivel nu se tolerează niciun fel de inițiativă proprie și fiecare-și cunoaște locul, și nu face niciun pas la dreapta sau la stânga, că pățește ca Gaddafi.

Iar mulțimea vede luptă politică acolo unde totul a fost hotărât.

Algoritmul acțiunilor juntei este simplu. În Kiev cineva a tras în mulțime și în polițiști, și s-a pornit măcelul. În Crimeea cineva a ucis un soldat ucrainean și unul rus, cu același scop, doar că nu s-a primit (acel care a trimis sniperul probabil că nu știa că totul deja e hotărât). În Odessa, pentru a-i face pe oameni să se ucidă au trimis experții lor (dar cu atributică prorusă) care au tras în protestatarii fasciști. Ăia s-au înfuriat și au mers să se răzbune, i-au adunat pe odesiți în casa sindicatelor, iar dinăuntru o zondercomandă i-a ucis aproape pe toți protestatarii proruși, și le-a dat foc după asta. Au ucis și martorii – o femeie gravidă care nu avea treabă cu politica, ci doar era femeie de serviciu în clădirea respectivă. Eu cred că asta s-a făcut pentru a semăna ură în oameni, și scopul a fost atins.

Acum în Mariupol – singurul oraș fără separatiști, au venit soldații și au ucis 160 oameni (cei mai mulți fiind neînarmați). Aș înțelege dacă armata ocupa orașul definitiv, dar seara ea fuge. Credeți că așa procedează armata care dorește integritatea statului? Doar singurul rezultat a fost că oamenii s-au hotărât să nu mai facă parte din ucraina. Plus 160 morți. Nu m-aș mira ca soldații să nu fi împușcat pe nimeni, ci să o fi făcuto vreun lunetist. De asta și a fugit armata – ca să nu fie făcută vinovată pentru aceste crime.

Vedeți că junta de la Kiev face tot posibilul ca țara să se dezmembreze, la fel cum junta de la Chișinău a făcut tot posibilul ca Transnistria să se despartă. Nu contează, e dorința ei sau nu. Are directive de sus, și nu are dreptul la inițiativă proprie. Îmi pare că șeful CIA când a fost la Kiev a spus că se poate de ucis 10000 oameni fără probleme. Cu alte cuvinte, a făcut comanda. Vă asigur că numărul morților în acest conflict va fi în jur de 10000.

Video cu uciderea persoanelor neînarmate:

Cu toate că la un moment a apărut cineva înarmat cu un pistol, el a rămas în viață.

Video cu retragerea glorioasă a armatei ucrainene:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: