MetamArfozele lui Candu

Stau și mă uit la acest individ, care a vrut să pară deștept măcar odată, pomenind cărți pe care nu le-a citit (ce a citit el este articolul din ziarul Timpul, unde se pomenește acea carte). Deci, face individul fața asta deșteaptă, și zice:

Eu astăzi stând aici, în prezidium, mă tot gândeam, scena asta mi-i cunoscută (normal, clounul își recunoaște scena, nota mea), dar nu simțeam de unde. După care o revelație (ridică degetul în sus) – Aha (dă din deget) – se aseamănă cu o scenă descrisă de… (încearcă să-și aducă aminte) Kafka. Cartea, cartea se numește „MetamArfozele”. Arunc o privire în dicționar foarte rapâd, rapid acolo în prezidium, și vă citez – MetamArfoza este un proces biologic…

Și iată așa, timp de câteva minute, acest minunat nu știu ce, a vorbit despre metamArfoze. Interesant e că nimeni nu l-a corectat. Probabil că ceilalți nu-s atât de deștepți ca și candu, și nu au citit „Metamarfozele” lui Kafka. Deci, încercând să pară deștept – și-a demonstrat cretinismul. Vorba ceea – dacă tăceai, filosof rămâneai.

Video vedeți aici: http://www.privesc.eu/Arhiva/33178/Sedinta-Parlamentului-Republicii-Moldova-din-3-aprilie-2014

Debitările filosofului metamarfozician încep la minutul 145:30.

Dar eu vă recomand să urmăriți toată ședința. Veți înțelege în ce minciună vă aflați. Veți vedea cum Leancă în parlament face orice numai nu răspunde la întrebări. Pe el îl întreabă dacă a semnat careva document, iar el răspunde că nu a primit ordin de la Washington să semneze (și nu răspunde da sau nu). Pe el îl întreabă în baza căror drepturi s-a alipit la sancțiuni, și el spune că sancțiunile sunt bune. În fapt, ceea ce făcuse leancă înseamnă uzurpare a puterii de stat, și comuniștii asta și au încercat să demonstreze, dar au înțeles că discută cu un clown minciunos, care la orice înterbare – nu dă niciun răspuns. Desigur, după ședință în presa aservită puterii apar articole precum:

(video) Leancă a demontat în Parlament „piramida clădită din falsuri și minciuni a opoziției comuniste”

Și oamenii înghit. Chiar dacă întreaga ședință a fost un fiasco pentru leancă, care se pierdea din mers și tremura îngânând minciunile sale. Chiar și acela din prezidiu a spus că „noi nu discutăm despre cât de clare sunt răspunsurile. Următoarea întrebare.”, ceea ce înseamnă că pe noi răspunsurile nu ne interesează deloc. Încercați în continuare să vorbiți serios cu acest clown, și să trecem la temele noastre.

O singură vizionare a acestei ședințe ar putea deschide ochii multor oameni zombați.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: