Lecțiile ce pot fi învățate din conflictul ucrainean, partea II

Continuare de aici.

8) Trotuarele în jurul clădirilor administrative trebuiesc asfaltate. Pe o rază de minim 500 metri. Pietrele de caldarâm pot fi, și vor fi folosite împotriva forțelor de ordine. Asfaltul e mai greu de sfărâmat.

9) Fără măști pe față. Legislația trebuie actualizată pentru interzicerea folosirii metodelor de ascundere a identității în timpul protestelor publice. Dacă sunt permise măștile pe față, vestul va trimite commando NATO mascate care se vor infiltra printre manifestanți și vor coordona activitățile.

10) Protestatarii care folosesc orice tip de arme împotriva polițiștilor trebuiesc lichidați. Vorbesc de cocktailuri molotov, buzdugane, bețe, cuțite, arme de foc, lanțuri, pietre. Atâta vreme cât există un sistem mai mult sau mai puțin democratic, și există metode legale de a iniția un referendum – organizatorii mitingului trebuie să procedeze pe căi legale. Chiar dacă costă mai scump. Doar în cazul când conducerea scuipă pe semnăturile adunate, se poate de pus întrebarea altfel, dar nu înainte de a epuiza toate metodele legale. În Ucraina protestatarii nici nu doreau să organizeze referendum cu privire la integrarea europeană, ei doreau integrarea în ciuda opiniei majorității.

11) Copiii demnitarilor care se află peste hotare au statutul de ostatici ai țărilor gazdă. Această practică vine încă din imperiul otoman, unde copiii domnitorilor erau ținuți în constantinopol, cu statut de ostatici de lux. Dacă domnitorul mergea împotriva imperiului, copilul îi era pedepsit.  Această practică continuă și în ziua de azi, doar că copiii demnitarilor de acum sunt deținuți la altă poartă. Interesant e că demnitarii nici nu-și dau seama. Același lucru se poate spune și despre averile demnitarilor ținute în bănci peste hotare. Ei sunt șantajați atunci când trebuie, că dacă nu vor fi „patrioți” și nu vor vota cum trebuie – își vor pierde averile (prin „sancțiuni economice”). Toți demnitarii care își țin rudele apropiate peste hotare, sau banii și afacerile în străinătate – sunt vasali, și slujesc implicit forțelor străine, și e trebuie de exclus posibilitatea că vor sluji cândva poporul. Acești demnitari nu trebuie votați în nici un caz! Și nici partidele care nu promit interzicerea demnitarilor de a deține conturi în bănci străine, ori de ași trimite copiii în spitale/școli/universități străine.

12) Demnitarii care merg împotriva sistemului trebuie să aibă gătită o strategie de evacuare a celor apropiați. Și polițiștii care participă la evenimentele de protest trebuie să aibă așa un plan. Pentru că în Ucraina fasciștii au răpit membrii familiilor unor demnitari, inclusiv a primarului Kievului, dar și a deputaților regionali, și i-au constrâns să „fie patrioți proeuropeni”.

Continuarea va urma.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: