Pentru extremism se va face închisoare

E posibil că extremismul va fi pedepsit cu amenzi usturătoare, sau chiar închisoare.

Bățul are două capete. Această lege este una din condițiile pe care și le-a asumat guvernarea vasală în fața suveranilor europeni. Extremism va fi considerat tot ce vor spune europenii că-i extremis, în procesul de „armonizare” a legislației locale cu cea europeană.

Extremistă este o ideologie care diferă de ideologia oficială într-o societate, sau care încalcă normele morale stabilite într-o societate. Într-o societate liberală, orice ideie care vine în contradicție cu liberalismul este extremistă, pe când într-o societate mai autoritară, orice ideie liberală este extremistă. Liberalii de acum urmează a fi înlocuiți în 2014 cu comuniștii, și atunci ei singuri vor cădea sub incidența legii pe care urmează să o voteze acum. Comuniștii, atunci când vor băga pe unioniști în închisori vor da din umeri și vor zice: această lege am moștenit-o de la liberali, nu știm nimic.

Dacă acum se consideră moral să fii homosexual, și antimoral să fii homofob (cel puțin potrivit normelor europene), când vor veni comuniștii, homosexualii vor fi numiți extremiști, pentru că încalcă normele morale stabilite de sute de ani în Moldova. Așa că, dacă acum homosexualii pot și să susțină această lege, probabil că peste câțiva ani vor regreta adoptarea ei.

Eu nu sunt extremist, și nici nu fac parte dintr-o organizație extremistă, dar sunt împotriva acestei inițiative care va pedepsi cu închisoarea faptul de liberă exprimare. Nici măcar în Lituania, unde a concertat Gazmanov, iar un jurnalist a spus că ar fi vrut ca toți spectatorii să fi fost stropiți cu acid sulfuric, împotriva acelui jurnalist nu s-a pornit cauză penală, el spunând că doar și-a exprimat opinia proprie.

În fine, vom trăi și vom vedea.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: