Legea care vă va transforma automat în donatori de organe

Am auzit că se lucrează la o lege care i-ar face pe toți moldovenii donatori de organe impliciți. Adică, dacă nu se opune cineva din rude la timp, organele tale vor fi probabil luate și vândute.

În Rusia fac și ei așa o lege – dacă părinții copiilor timp de 2 ore nu se opun extragerii de organe din copil, lipsa pretențiilor e considerată ca acord, și organele sunt extrase.

Dacă inițiativa guvernanților va avea succes, lucrurile vor sta foarte prost (chiar mai prost decât acum). Medicii nici nu se vor strădui să salveze pacientul, uciderea pacienților va fi mult mai ușoară și mai profitabilă.

Interesant este că la noi organele se prevalează doar de la donatorii benevoli, sau de la donatorii cărora creierul le-a murit (se face o comisie din 3 neurologi, cu encefalogramă, etc.)  Legea respectivă va permite medicilor să scoată organele și din oamenii cu creierul în viață. Iar asta va fi foarte dureros, pentru că omul va fi tăiat de viu, fără anestezie (pentru că anestezia dăunează calității organelor). Când vor veni și rudele, li se va spune că pacientul a murit, și organele au fost prelevate. Ceea ce desigur că va fi o minciună, pentru că de la pacienții morți nu se scot organe (http://en.wikipedia.org/wiki/Organ_harvesting).

Totodată, vor fi posibile diferite scenarii odioase. Imaginați-vă că un mafiot are nevoie de transplant de ficat. Din toată moldova, doar o persoană e compatibilă pentru a dona ficatul acelui mafiot. Ce va face mafiotul? Va cauza un accident acelei persoane. Va veni ambulanța, și dacă pacientul va fi ucis până la capăt, după care mafiotul își va primi mult așteptatul ficat.

Dacă va apărea această lege, și nu vor fi proteste, și nu va fi anulată, probabil îmi voi schimba locul de trai.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: