Embargoul asupra producției moldovenești

Prietenii mei știu că eu încă acum 3 săptămâni am zis că Rusia va impune embargo asupra producției moldovenești. Ceea ce s-a întâmplat acum.

Da, e o decizie politică.

Urmează și scumpirea gazelor, și după asta, impunerea unui regim de vize. Toate acestea sunt/vor fi decizii politice, și nu-s atât de greu de prezis.

Cât privește producția. Acum toată producția este de o calitate atât de proastă, că poți interzice orice, având toate argumentele la îndemână. Vinurile noastre sunt mai bune decât vinurile franceze, dar tot au conservanți în baza cărora dacă vrei poți să le interzici. Producție mai bună pe piață nu-i, nu neg, dar e prerogativa cumpărătorului să aleagă de la cine cumpără. Între un vânzător care-l numește porc, și un vânzător care se abține și zâmbește – cumpărătorul îl va alege pe al doilea.

Acum e timpul ca europenii să-și arate dragostea lor fierbinte pentru noi, și să accepte vinurile și producția noastră agricolă pe piața europeană. Dacă nu va face asta – înseamnă că toată iubirea lor nu valorează o para chioară.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: