Studiile în Romania – Guvernul ne are de idioți

Nu e prima oară când ăștia o dau în bară, după care ne zic că noi suntem proști pentru că am înțeles greșit.

Săptămâna trecută, premierul cu cuvânt de onoare, a zis că a discutat cu omologul său din România despre faptul că basarabenii care învață în această țară primitoare preferă să nu se mai întoarcă acasă. De aceea, a rugat el ca guvernul român să ofere burse doar pentru jumate de an în loc de 3-4 ani.

„Guvernul român ne oferă burse, dar cu anumite efecte negative pentru Republica Moldova. Majoritatea celor care pleacă la studii în România nu se mai întorc în ţară. I-am propus prim-ministrului Victor Ponta Programul Erasmus. Reacţia acestuia a fost pozitivă”, a spus Iurie Leancă în cadrul unei emisiuni la Radio Moldova.”

Astăzi, când a văzut că plebeimea nu prea agrează măsurile sale patriotice, a dat-o înapoi, zicându-ne că noi suntem cei proști:

Propunerea premierului Iurie Leancă nu ține de cele 5 500 de burse oferite de Guvernul de la București pentru cei care vor să învețe în România. Ea se referă la lărgirea posibilităților pentru cei care-și fac studiile în Republica Moldova de a fi parte la un program de schimb de experiență. Nu în zadar premierul a invocat programul de schimb universitar Erasmus, un program de succes al UE cu un milion de studenți implicați în schimb de experiență”, a scris Vițu.

Deci, cum rămâne cu argumentația precum că „Majoritatea celor care pleacă la studii în România nu se mai întorc în țară” ? Această afirmație are sens doar în contextul în care premierul cu cuvânt de onoare ar fi cerut înlocuirea burselor de studii cu burse erasmus. Altfel, leancă ne scuipă în ochi, și ne are de proști.

Și încă ceva. Pupincuriștii pldm, la prima știre așa mai lăudau decizia lui leancă de a înlocui bursele de 4 ani cu burse de jumate de an! Aș posta exemple, dar mi-i greață să pun așa zoaie la mine în blog. La fel, toți aceștia comentează și în al doilea articol, cu aceleași „Bravo Leancă, avem încredere în tot ce faceți.”

Partidul care are nevoie de comentariile cumpărate de la fluderi nu are mari șanse în viitoarele alegeri. Nici comuniștii nu au apelat niciodată la asemenea proști.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: