Sute de mii de sirieni au ieșit în stradă cu steagul Rusiei

Au un obicei țările năpăstuite, atacate de agresori mult mai puternici, să ceară ajutor Rusiei. Au făcut-o Iugoslavia, Irak, Libia, Siria, iar mai devreme – mai toate țările europene, pe rând, una împotriva alteia, și de ce nu – Valahia și Moldova.

Toți aceștia, la trecerea timpului după ce au primit ajutor de la Rusia, o acuză deja pentru că i-a ocupat, și fac spume la gură, și de fapt luptă, cel puțin pe plan informațional, împotriva Rusiei, care e prezentată drept imperiu al răului pe pământ.

Românii basarabeni, care peste tot îi prezintă pe ruși drept niște porci lacomi, bucuroși să ocupe tot și toate, uită că Rusiei i s-a propus anexarea României, de către partenerul românilor de atunci, un fel de nato istoric – imperiul otoman. Rusia, după cum se știe, a refuzat oferta. Chiar, recomand să citiți poziția lui Eminescu referitor la expansiunea rusească, poate că atunci veți înțelege că sensul de a fi român nu-i în ura față de ruși, și că integrarea europeană e o trădare a intereselor românilor, dar asta-i deja altă poveste.

Revenim la subiectul nostru. Siria își datorează existența actuală, pe lângă curajului și bărbăției poporului sirian, și Rusiei, care nu a lăsat ca această țară să fie bombardată în scop umanitar și democratic în ruine. Da, țara e în ruine, dar această problemă se rezolvă, deja se vede lumina din capătul tunelului.

Și sirienii au ieșit cu sutele de mii în stradă să mulțumească binefăcătorilor Siriei, inclusiv Rusiei.

Timpul va arăta dacă își vor păstra memoria, sau vor ajunge și ei să declare cu spume la gură că Rusia este imperiul răului, și că Rusia i-a ocupat.

2 Comments

 1. Posted 12 iunie, 2013 at 9:48 am | Permalink | Răspunde

  De ce ‘flag’ şi nu steag?

  • Badan Sergiu
   Posted 12 iunie, 2013 at 10:03 am | Permalink | Răspunde

   Mulțumesc pentru rectificare. Am îndreptat.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: