De ce victoria asupra fascismului se sărbătorește pe 9 mai și nu pe 8 mai

Adepții românismului prin rusofobie (care se simt români doar prin ura lor față de tot ce-i rusesc), iubesc să spună că Ziua Victoriei e pe 8 mai, nu pe 9, și că sărbătorirea victoriei pe 9 mai e încă o minciună sovietică, rusească, ca tot ce-i rusesc (vorba lor).

Ei bine, se adeverește că poporul sovietic a știut prea bine și de 8 mai, și de 9 mai. Și poporul sovietic a fost informat nu de acești disidenți curajoși, (care se bat în piept acum, dar părinții cărora se ascundeau prin șoproane când era vorba să meargă la război), ci de însuși stalin, chiar în ziua de 9 mai 1945. Citez:

Tovarăși! Concetățeni și concetățene!

A sosit marea zi a Victoriei asupra Germaniei. Germania Fascistă, pusă în genunchi de către Armata Roșie și armatele aliaților noștri, s-a declarat învinsă și a declarat despre capitularea necondindiționată.

Pe 7 mai a fost semnat în orașul Reims protocolul preliminar al capitulării. Pe 8 mai reprezentanții statului major german în prezența reprezentanților statului major al armatelor aliate și a statului major al armatei sovietice au semnat la Berlin actul final al capitulării, îndeplinirea căruia a început la ora 24 pe 8 mai.

Cunoscând obiceiurile de lup ale conducătorilor germani, care consideră înțelegerile și contractele drept hârtie goală, noi nu avem motive să-i credem pe cuvânt. Dar azi de dimineață forțele germane, întru îndeplinirea actului de capitulare au început să lase armele și să se predee în captivitate forțelor noastre. Aceasta deja nu mai este o hârtie goală. Aceasta-i într-adevăr capitularea forțelor armate ale Germaniei.

http://kobtv.narod.ru/documental/obraschenie-stalina.html

Deci toți conspiralogii de carton să-și ia liber.

Iar dacă conspiralogii de carton au amăgit atunci când au spus că poporul sovietic a fost amăgit în privința datei exacte a victoriei; noi avem dreptul și obligația să punem sub semnul întrebării veridicitatea celorlalte afirmații de-ale lor. Ptiu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: