promotorii drepturilor de autor – de-a dreptul ridicoli

Au ajuns la aceea că propun taxarea producătorilor de unități de stocare pentru faptul că utilizatorii ajung să pună informație piratată pe flash-uri și cd-uri.

Totul să meargă în fondul artiștilor drepturile cărora vor fi cândva încălcate (dacă vor fi).

Aiureală mai mare e greu de născocit (cu toate că, cred, e în puterea autoarei). Deci, hai să taxăm și producătorii de hârtie, pentru că teoretic, eu aș putea să copii o poezie pe o hârtie. Să taxăm și producătorii de cerneală. Să taxăm și învățătorii, pentru că îi învață pe copii să citească, iar aceste cunoștințe vor putea fi folosite în viitor pentru citirea nesancționată a unei lucrări piratate. Hai să taxăm și producătorii de energie electrică, pentru că fără electricitate nu ar lucra computerele care sunt folosite pentru copierea informației piratate pe stick-uri.

Alte probleme în țară nu avem.

Artiștii nici nu trebuie să lucreze. E de ajuns să-și cumpere un locșor în uniunea artiștilor, și vor primi bani automat din taxarea cd-urilor și stick-urilor goale.

Reclame

2 Comments

 1. Posted 7 aprilie, 2013 at 7:05 am | Permalink | Răspunde

  Citesc ultimul tau post si ma intristez cand vad ca nedreptatea ajunge incet-incet in toate tarile. In Spania din 2008 s-a impus acest canon de a plati tot: cd(0.12€),dvd(0.59€),dvd writer(6.61),telefon mobil,memoria usb,aparat fotografiat,calculator,hard disc etc. Au fost multe procese in instanta de judecata pe aceasta tema dar pana la urma tot au reusit sa impuna acesta lege abuziva…Astazi cel mai prost muzicant,actor,scriitor care nu are succes la public(nu vinde nimic),traieste bine numai din „drepturi de autor”…

  • Badan Sergiu
   Posted 7 aprilie, 2013 at 7:53 pm | Permalink | Răspunde

   Pe de altă parte… asta îți dă dreptul să folosești muzică și soft piratat pe aceste cd-uri și stick-uri. Odată ce deja ai plătit drepturile de autor, ai dreptul să păstrezi pe ele orice informație, în afară de cp.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: