Ministrul apărării minte

Onoarea de ofițer e o noțiune complet străină pentru ministrul apărării.

Iată ce spune el:

Potrivit lui, cooperarea cu NATO nu este în contradicţie cu Constituţia şi cu statutul de neutralitate. Toate țările neutre sunt participante în operațiunile de menținere a păcii care sunt conduse de NATO, dar au mandatul ONU.

http://unimedia.info/stiri/militari-moldoveni–pregatiti-sa-participe-in-orice-misiune-sub-egida-nato-54643.html

Ori:

 1. NATO a atacat Irak-ul nu doar fără mandat de la ONU, ci în genere fără a declara război, și pe neașteptate. ONU a emis o rezoluție prin care obliga Irak-ul să colaboreze cu experții internaționali pentru a se verifica dacă era adevărat ce spuneau americanii despre armele de distrugere în masă. Experții lucrau, dar înainte să-și termine misiunea au fost sfătuiți de americani să părăsească Irak-ul, după care SUA a invadat această țară;
 2. Războiul din Irak e ocupație, nu misiune de menținere a păcii. Un ministru al apărării trebuie să cunoască diferența. Nu există misiuni de menținere a păcii, nici în Irak nici în Afghanistan. Ambele războaie au fost începute ocolind ONU. Americanii se pișă de râs când îl aud pe Marinuță vorbind despre „misiuni de pacificare în Irak, sub egida NATO dar au mandatul ONU”. Nici ei, cu al lor celebru „noi nu luptăm, noi bombardăm” nu au putut s-o tuflească mai ridicol;
 3. Prin participarea Republicii Moldova la o misiune de ocupație se încalcă constituția țării;
 4. Un ministru al apărării care trimite trupe fără a cunoaște încotro le trimite este, în cel mai rău caz – un trădător, și trebuie judecat pentru înaltă trădare, iar în cel mai bun caz – un prost, și ar trebui să-și dea demisia de onoare (asta dacă mai are onoare).

http://en.wikipedia.org/wiki/Iraq_War

The Iraq War is also known as the War in Iraq, the Occupation of Iraq, and the Second Gulf War (Gulf War II). It was referred to as Operation Iraqi Freedom by the United States military, from 2003 to 2010.

2 Comments

 1. Turnul de veghe
  Posted 26 noiembrie, 2012 at 5:01 pm | Permalink | Răspunde

  Pl-istul marinuta face o politica dubla. poate la nivel local merge, dar cu vecinii nu va merge! un stat care are un statut de neutralitate trebuie safie neutru si punctum. oadat ce noi vom fi atrasi in careva misiuni militare care vor intersecat geopolica rusiei, astia s-ar putea sa ne faca probleme serioase. Or atit timp cit noi avem u nconflcit inghetat rezolvarea caruia depinde doar de Rusia, n-ar fi bine sa ne aruncam cu sapa la avione! pl- ul ar trebuei sa fie mai moderat in discurs si actiuni dac vor sa contribuie cit de cit la dezvoltarea a cestui stat.

  • Badan Sergiu
   Posted 26 noiembrie, 2012 at 10:02 pm | Permalink | Răspunde

   Marinuță nu trebuie să facă politică. El trebuie doar să execute, nu să discute. Nu-i competența lui să filosofeze în privința dreptului internațional.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: