Atac împotriva Bisericii 2

Joace unul si pe patru,
Totusi tu ghici-vei chipu-i.

Mihai Eminescu

Iată cum funcționează aparatul de propagandă occidentală.

În viziunea liberalilor, singurul lucru care NU a fost rău în perioada sovietică a fost reprimarea religiei, de fapt, a „creștinismului primitiv”.

Autorul cu păr roșcat pubian în cap, care odinioară se plângea că în Moldova „popimea ar putea să te omoare cu pietre doar pentru că porţi un cercel în ureche sau o stea a lui David la gât” ne spune că ochiul său de expert a detectat doar în Gruzia preoți cu castitate, dar la noi doar preoți corupți, implicați în scandaluri sexuale, etc.

Aici timpul manipulează așa cum știe s-o facă. Întâi toarnă zoi asupra preoților, și scriu doar despre cazurile ieșite din comun din sânul Bisericii, ca după asta să zică că:

Ce vedem în restul Europei de Est? Vedem popi care figurează în scandaluri sexuale și cazuri de corupție, vedem episcopi circulând cu mașini care costă mai mult decât zece „împărății cerești”, vedem preoți învinuiți de pedofilie și îndreptățiți în lipsă de probe, vedem orice numai nu ceea ce ar trebui să semnifice religia creștină.

Iar apoi fac trimitere la materialul din trecut ca la un lucru bine cunoscut de toți (de exemplu, și în cazurile semnăturilor adunate de Șelin, întâi Timpul a scris un articol cum că cei care colectează semnăturile amăgesc oamenii, fără a aduce vreo dovadă, după care fac trimitere la materialul din trecut, spunând că au fost grave încălcări în timpul colectărilor semnăturilor).

Ei bine, după logica lor, dacă nu se scrie despre preoții cuvioși ci doar despre preoți implicați în cazuri de corupție, noi avem doar preoți implicați în cazuri de corupție, etc.

După logica timpului, dacă împotriva preoților învinuiți de pedofilie nu există probe, ei trebuie pedepsiți, dar făpturile din pussy riot, împotriva cărora există probe – trebuie îndreptățite. Democrația înseamnă puterea democraților, nu-i nimic de mirare aici. Doar că iarăși, eu nu am auzit de niciun caz de pedofilie în rândul Bisericii Ortodoxe. Din câte știam, biserica catolică e asaltată din toate părțile cu procese de judecată, dar asta face parte din alt atac murdar, deja împotriva bisericii catolice.

Mie nu mi-i clar un lucru. Care-i reacția lui Pavel Păduraru la faptul că unii colegi zic că „Dacă URSS a reușit să limiteze influența spirituală a bisericii la minimum, atunci epoca postsovietică a reușit să facă din biserică un instrument de propagandă excelent.” Adica vorbesc despre limitarea influenței spirituale a bisericii ca despre o reușită.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: