[SIRIA] Situația din Siria – 2012 08 12

Operațiunea din Aleppo poate fi numită una de succes, insurgenții fiind în mare parte nimiciți.

O parte din teroriști au lăsat armele și au fugit în Iordania, în timp ce erau urmăriți grănicerii iordanieni au deschis focul, acoperindu-i pe teroriști.

Din cei care au rămas, majoritatea s-au retras în diferite zone ale Siriei. Situația a revenit la cea dinainte inițiativei lui Annan, când teroriștii fuseseră înfrânți în Homs și au trecut la activitate teroristă neorganizată, până s-au regrupat și și-au înmulțit rândurile datorită retragerii armatei siriene din orașe. De această dată Assad nu va fi prost să accepte o nouă inițiativă „pacificatoare” din afară. Dar aici încep problemele. Armata și-a făcut treaba – de a distruge rândurile teroriștilor. Acum în scenă trebuie să intre forțele anti-teroriste, care sunt specializate în distrugerea focarelor de terorism. Iar Siria nu are experiență de luptă anti-teroristă, iar armata aici nu-i potrivită. Din 16 structuri de securitate, niciuna nu se specializează pe lupta anti-tero.

Armata trebuie să se refacă, să păzească granițele, de unde continuă să intre în țară biomasă teroristă din țările arabe. Și nici pericolul atacului democratizatorilor din NATO nu a trecut.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: