Ziarul timpul manipulează

Am scris mai devreme despre faptul că ziarul Timpul cere demolarea complexului memorial eternitate.

În câteva rânduri ( 2)  acest ziar a învinuit pe cei care au îndrăznit să spună că „ziarul timpul cere demolarea monumentelor”, spunând că-s niște minciunoși manipulatori. Adicătelea, ei au cerut doar „umanizarea”, nu demolarea. Terminologile, vezi.

Mie îmi stă în obișnuință să mai greșesc. Dar nu suport minciuna. De aceea vreau să întreb dacă cineva înțelege altceva decât demolarea din următorul paragraf?

 Înlocuirea puştilor cu o cruce, una a împăcării, ar fi cel mai potrivit gest şi ar putea elimina resentimentele dintre cele două tabere. În plus, ar fi şi un gest creştinesc, pentru liniştea veşnică a celor care au ajuns să moară pentru ambiţiile unor conducători criminali.

http://www.timpul.md/articol/e-timpul-sa-punem-cruci-nu-pusti-la-capataiul-ostasilor-morti-in-razboi–35496.html

Admit că crucea e mai potrivită. De aceea, în capătul de vest al complexului se află anume o cruce, pentru pomenirea tuturor morților din al doilea război mondial. E clar că jurnaliștii de la timpul nu au de unde ști acest lucru, nu au timp pentru așa „fleacuri” – ei trebuie să semene răzmeriță în rândul poporului – obligațiuni față de sponsor.

Sunt pentru umanizare. Dar umanizarea poate fi înfăptuită doar de către oameni, prin dragoste și nu prin ură. Nu pot cei care-i declară pe căzuți drept ocupanți să le umanizeze lor mormintele.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: