[SIRIA] Situația din 22 iulie 2012

La ziua de azi toată Siria e cuprinsă de război. Occidentul și-a aruncat o bună parte din rezerva de teroriști islamiști de toate culorile, jucând va-bank. Armata se descurcă cu noul val de teroriști, și cel mai probabil că-i va învinge pe teroriști.

Occidentul se pare că vrea să joace cartea Irakiană, pentru că în ultimele zile apar tot mai multe articole despre așa zisele arme chimice din Siria. Probabil că după ce armata va înfrânge hoardele de teroriști, occidentul va organiza o diversiune cu folosirea armelor chimice, într-un sătuc sau orășel, după care vor ataca Siria sub pretextul că în țară sunt arme de distrugere în masă (nu-i neapărat să le și găsească).

Acum să revin la un eveniment cu adevărat important. Săptămâna trecută toată presa șobolană chiuia despre plecarea în străinătate a lui Manaf Tlas, fiul lui Mustafa Tlas – reprezentantul clanului sunnit Tlas, cel mai important din Siria. Ziceau că el a trecut de partea teroriștilor. Chiar dacă Manas nu a oferit niciun interviu, și nici nu s-a întâlnit cu reprezentanții teroriștilor. Acum Manas s-a întors în Siria, în Damasc. Și nu singur, ci cu tatăl său, fost ministru al apărării, și figură foarte importantă în politica siriană. Se prea poate că elita siriană a ajuns la un compromis, și au nevoie de o autoritate care să întărească înțelegerile. Iar Tlas e cea mai mare autoritate.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: