Până unde merge democrația

În Liverpool s-a încheiat procesul care a durat trei luni. Nouă bărbați musulmani au fost declarați vinovați în violuri repetate ale copiilor britanici. La proces a ieșit la iveală că poliția și lucrătorii sociali se eschivau de la cercetările cazurilor cunoscute de ei din frica de a fi învinuiți de rasism. Detaliile șocante ale acestui caz deschid o nouă pagină în disputele despre soarta multiculturalismului în marea britanie, și mulți încep să creadă că corectitudinea politică a mers prea departe.

La fel a ieșit la iveală că serviciile sociale din Rotterham, mai mult de 6 ani au ascuns detaliile despre o fată adolescentă (mamă tânără), care a fost ucisă din cauză că relațiile cu ea au „necinstit” două familii pachistaneze, tinerii cărora s-au folosit de serviciile sexuale ale fetei.

Pe 29 mai 2012, consiliul pentru protecția copiilor din Rotterham a răspândit un comunicat despre incidente similare, inclusiv și despre acesta. Dar aliniatele incorecte politice despre faptul că soarta fetei a fost decisă de niște „tipi asiatici” au fost scoase din document.  Chiar și la judecată, consiliul a încercat să ascundă aceste detalii, măcar că ele au ajuns și în presă. Cu toate astea, nimeni din consiliu nu a fost tras la răspundere. S-a aflat că fata era asistată de 15 departamente și servicii ale consiliului, dar nimeni nu a vrut să o ajute din frica de a nu fi acuzat de rasism.

Sfârșitul părții întâi.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: