Tomac pune poze false cu moldoveni în Gulag

Dacă mă întrebați părerea mea despre Gulag, am o părere foarte proastă. Mulți nevinovați au ajuns acolo, unii dintre ei au decedat.

Dar asta nu-i motiv să plasez poze din lagărele de concentrare germane, zicând că-s poze cu moldovenii din Gulag. Acest fapt ar discredita memoria persoanelor care au suferit de pe urma deportărilor.

Eugen Tomac însă nu are nici o opreliște atunci când publică imagini cu prizonieri sovietici din lagărele de concentrare germane drept poze cu moldovenii deportați în Gulag.

 

Poza e luată de aici: http://en.wikipedia.org/wiki/File:Ebensee_concentration_camp_prisoners_1945.jpg

Așa au făcut și ucrainenii, în muzeul holodomorului, punând poze cu copii suferinzi din America din tipul depresiei.

 

Reclame

3 Comments

 1. Serpico
  Posted 22 iunie, 2012 at 12:17 pm | Permalink | Răspunde

  Lamentabil, domnu’ Tomac.

 2. Posted 23 iunie, 2012 at 8:19 pm | Permalink | Răspunde

  În orice altă ţară din lume, aşa gen de imixtiuni, anticonstituţionale şi antistatale, ar fi fost sever taxate, iar vinovaţii de subminarea statalităţii şi identităţii ar fi fost aspru pedepsiţi conform legii şi supuşi oprobriului public. Noi însă suntem mult prea toleranţi şi lăsători. Este nu doar umilitor, este revoltător faptul că permitem să fim mutilaţi identitar în aşa hal de către vecini. Şi este dramatic să regăsim în rândurile noastre, ale moldovenilor, iude cumpărate cu 30 de arginţi, „idioţi docţi utili”, racolaţi cu timpul, care s-au angajat să îndoctrineze poporul nostru cu ideea de „românism basarabean”. Oare să nu intuim noi care este motivaţia reală a ideologilor români? Oare să nu înţelegem care este frustrarea şi fobia strategilor din Bucureşti? Existenţa însăşi la graniţa cu România a unui stat moldovenesc şi a poporului moldovenesc Bucureştiul îl resimte ca pe un pericol pentru securitatea teritorială a României. De ce? Pentru că în România trăieşte o populaţie masivă de moldoveni, fraţi de-ai noştri, anesteziaţi identitar din păcate. Acei moldoveni pot oricând să-şi conştientizeze situaţia umilă, de popor fără stat şi fără identitate statală. Iar pe fundalul mişcării de revendicare etnică a maghiarilor din vestul României, care cer dreptul la autonomie, s-ar putea produce un efect de ecou la moldovenii din estul ţării. Strategii români înţeleg şi se tem de aceste realităţi.

  • Badan Sergiu
   Posted 2 iulie, 2012 at 6:45 pm | Permalink | Răspunde

   De fapt, Românii și Moldovenii sunt același popor – poporul dac, după cum am spus intr-un articol mai recent. Atâta doar că din acest popor mai fac parte și Serbii, Ucrainenii, Belorușii și Rușii. Chiar dacă vorbim în limbi diferite, din punctul de vedere rasial și al rolului nostru în istorie suntem un singur popor. Pe lângă asta, avem aceleași idealuri și aceiași dușmani. Într-un viitor nu prea îndepărtat granițele dintre noi vor dispărea.

One Trackback

 1. […] Continuare la articolul Tomac pune poze false cu moldoveni în Gulag. […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: