Cum procuratura ar putea să-l prindă pe Țopa

Marea Britanie a devenit căminul tuturor hoților. Dacă până acum în marea britanie se aciuau hoții și dușmanii Rusiei (berezovskii, zakaev, etc.), acum acolo și-au găsit locul și fugarii cu bani din Republica Moldova (Gorbunțov, Țopa). Ei nu vor fi extrădați atâta timp cât își țin banii în marea britanie. În schimb pot fi pedepsiți acolo dacă încalcă legile lor.

Plahotniuc a lăsat să se înțeleagă că Țopa ar fi prezentat niște documente false săptămâna trecută. Pentru falsificarea semnăturii unui magistrat britanic, procuratura ar putea liber să ceară britanicilor extrădarea lui Țopa. Dar nu o va face.

O observație interesantă la acest capitol. Plahotniuc e un om sincer, care nu poate minți. De aceea l-a angajat pe Mocanu, ca să exagereze acuzațiile ce i se aduc. Lui Plahotniuc nu-i rămâne decât să nege acuzațiile lui Mocanu, creând impresia că neagă acuzațiile originale. Revenind la exemplul nostru:

1) Țopii au transmis un document în care se arată cum Plahotniuc ar fi participat în anumite atacuri raider.

2) Mocanu preia inițiativa și o duce pe hău străin. Zice că declarațiile acelea sunt doar un început, pentru că Plahotniuc ar avea și un dosar în Cipru.

3) Plahotniuc spune că nu există niciun dosar în Cipru, iar atacurile grupului Topa-Mocanu (vedeți, i-a lipit, ca să creeze impresia că sunt unele și aceleași acuzații) ar fi murdare. Iată de ce zic că Plahotniuc e un om sincer – el nu vrea să spună minciuni. Pentru asta el are nevoie de măscăriciul Mocanu, care să aducă niște acuzații înflorite ușor de contestat.

Iată cum neagă plahotniuc acuzațiile inițiale:

Este interesant însă de observat cine sunt cei care ne acuză și cât de lipsiți de credibilitate sunt. Este vorba de PCRM, un partid aflat în derivă, într-o criză totală de identitate, un partid care începe să-și piardă oamenii și locul ocupat pe nedrept, atâția ani, pe stânga politică.

Cu alte cuvinte, mizează pe reputația acuzatorilor, nu pe fapte.

Exemplul schimbării numelui lui Plahotniuc:

1) În presă au apărut informații cum că Plahotniuc și-ar fi schimbat numele în România în Vlad Ulinici.

2) Plahotniuc a zis că și-a schimbat numele pentru a-l ajuta pe fiul său să se integreze în România, la recomandarea unei învățătoare (în video se vede cum Plahotniuc suferă atunci când spune minciuni).

3) Mocanu a preluat inițiativa, venind cu informații din niște surse că Plahotniuc mai are alte două identități – una rusească și una bulgărească. Astfel, a pus capăt discuțiilor pe acest subiect.

Dacă ar investiga procuratura pe ce bani trăiește mocanu (din lupta anti-mafie nu faci bani), ar descoperi lucruri interesante. Până atunci, nu voi mai reveni la acest subiect puturos.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: