Poze color din Coreea de Nord

Văd că gayi moldoveni, dar și cei internaționali nu ezită să atace sub orice pretext regimul nord coreean.

Ei zic că regimul nord coreean a început să ucidă demnitarii care își doresc reunificarea poporului.

Eu nu cunosc prea bine situația din Coreea de Nord. Dar știu că o impresie despre starea de lucruri nu poți să ți-o faci doar din presa occidentală, infectată cu venin. Cel mai bine e să mergi personal acolo, sau cel puțin să citești ce spune și cealaltă parte.

De exemplu, am aflat că reunificarea țării e scopul suprem al poporului din Coreea de Nord. Conducerea de vârf a stabilit încă din anii 70 un plan de reunificare națională, cu 10 principii de bază. Asta în timp ce Coreea de Sud crede că lucrează la reunificarea țării prin propagandă și prin dulciuri trimise cu baloanele. Coreea de Nord face și concesii – nu are pretenția ca regimul nord coreean să se extindă asupra coreii de sud. Acest plan ar fi în interesul întregului popor, dar nu și a SUA.

Propaganda occidentală, când compară cele două Corei, arată cartierele obișnuite din Coreea de Nord versus cartierele cu zgârâie nori din Coreea de Sud. Iar imaginile făcute în Coreea de Nord sunt mereu alb/negru sau sepia.

Iată că spaniolii au făcut și poze color, în care se vede că viața în Coreea de Nord nu-i chiar atât de sură și plictisitoare. Chiar aș vrea să nimeresc la festivalul Arirang, care întrece prin măreție orice deschidere de olimpiadă.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: