Rectificare la articolul precedent

Am făcut o greșeală în articolul precedent, pentru că am fost slab informat.

Socrul atunci când s-a căsătorit a declarat că s-a născut în Moldova, pentru că așa erau timpurile că oamenii născuți în Siberia erau marginalizați. Oficiul stării civile procedează corect.

Când era copil, copiii satului aruncau cu pietre în el, numindu-l nepot de culac. Mă întreb: bine, regimul sovietic era criminal, dar de ce moldovenii noștri s-au transformat și ei în criminali, chiar din prima generație?

Oamenii erau deportați, dar de ce denunțătorii erau moldoveni și nu ruși? Condamnăm comunismul, dar în primul rând trebuie să condamnăm lichelele care au contribuit și au înfăptuit acele crime condamnabile.

Avem nevoie de o lege a lustrației. Nu au nevoie de ea doar copiii și nepoții lichelelor. E foarte probabil ca unii dintre ei să fie la conducere.

Reclame

3 Comments

 1. Posted 9 Mai, 2012 at 7:57 pm | Permalink | Răspunde

  ..lucrez cu un coleg din Moldova..toata ziua mi-a vorbit de „mare sarbatoare”-9MAI- in tara…bunicul colegului a fost decorat in razboi(2ª)si toata copilaria colegului a fost marcat de aceasta zi de sarbatoare…as fi dorit opinia ta in legatura cu aceasta zi??..se mai sarbatoreste in Moldova??..mai are ceva semnificatie??

  P.S…scuze pentru comentariul meu care nu are legatura cu ce ai scris inainte…intodeauna citesc cu placere blog-ul tau..am vrut numai o opinie in legatura cu 9 mai..
  Multe salutari

  • Badan Sergiu
   Posted 10 Mai, 2012 at 5:24 am | Permalink | Răspunde

   Salut. 9 Mai simbolizează sfârșitul celui mai sângeros război din istorie, e clar că e motiv de bucurie. Poporul nostru a fost direct implicat în acest război, și a jertvit sute de mii de vieți, așa că avem motiv să ne bucurăm și noi în ziua în care acest calvar s-a încheiat.
   A apărut un fel de modă în ultima vreme de a minimiza importanța victoriei și de a schimba accentele, dar asta se aseamănă cu ghiontirea unui leu mort.
   Adevărul e că după anii 90 URSS a fost distrusă, o fi bine sau rău, încă vom vedea. Se primește un paradox – acei care au distrus țara sărbătoresc victoria celor care au murit pentru ea.

   În opinia mea, acest război a fost făcut pentru a ciocni două mari popoare și a aduce în jertvă milioane de vieți omenești. Paralel cu asta s-au mai rezolvat unele probleme (economia SUA s-a redresat în urma marii depresii, sioniștii au ocupat Palestina, evreii primesc compensații pe milioane de ani înainte, etc.). În acest context totul capătă sens.
   Personal, aș fi preferat un alt scenariu, în care Germania cu URSS și-ar fi unit forțele și ar fi construit un socialism puternic în Europa, și poate chiar în SUA. În principiu, spre asta mergea, iată de ce ei au trebuit să fie opriți.

 2. Posted 10 Mai, 2012 at 9:15 pm | Permalink | Răspunde

  ..multumesc mult pentru raspuns…concis si la obiect..multe salutari!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: