Eroii zilelor noastre

Văd că ceasul Patriarhului Kiril a făcut ceva vâlvă. Unii au mers mai departe, spunând că Patriarhia Rusă manipulează opinia publică. Aceștia au un ochi atât de ager, încât au recunoscut și modelul ceasului în reflecția în care nu se vedea mai nimic (să spui informație neconfirmată, după mine înseamnă tot manipulare). Și își sfârșesc ei articolul spunând că costul acestor ceasuri se ridică la 140 mii dolari, ceea ce pe cititor îl duce la gândul că și ceasul din reflecție ar costa atâta, iar acest lucru după părerea mea înseamnă tot manipulare.

Dar în presă nu s-a scris nimic despre un alt rus. Maiorul Solnecinikov. La niște antrenamente, un soldat a aruncat nereușit grenada, astfel încât ea căzuse alături. Comandantul Batalionului – Maiorul Solnecinikov l-a dat la o parte și a acoperit grenada cu pieptul său, salvând astfel mai multe vieți. Desigur, oamenii mici și-au umflat bolfele și au început a vorbi serios despre faptul că cu așa atitudine armata rusă va pierde orice război (făcând aluzie la o vorbă atribuită lui Stalin cum că soldatul nu se schimbă pe ofițer). Dar faptele oamenilor mari se află în afara judecății celor mici.

Nu s-a scris despre asta în Moldova, pentru că asemenea știri demoralizează. Îi demoralizează pe cei care cred că unindu-se cu armata imperiului binelui vor putea lupta împotriva „rusiei imperialiste”. Nu-i greu de închipuit cum ar proceda un comandant de batalion american într-o situație similară.

În fine, nu se cuvine a pomeni de mizerii când vorbești despre eroi.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: