Balivernele lui Ghimpu

Moldovenii îs oameni care pleacă. Chiar să aibă un salariu de o mie de dolari, ei tot vor pleca în Europa unde vor primi două mii…

M. Ghimpu, la emisiunea Replica (18 Martie 2012)

Asistăm stimați cititori la nașterea unui mit politic. Mituri de acestea au fost mai multe în decursul anilor. De exemplu mitul că toți moldovenii sunt corupți, că pe oricine nu ai pune la putere tot ar fura. Am auzit o persoană respectabilă, care nu a luat mită un leu în viața sa repetând aceastră mantră a ticăloșilor, cum că: „chiar și eu dacă aș fi la putere, tot aș fura”. Am insistat să reflecteze asupra prostiei ce a spus-o, și atunci și-a dat seama că nu cu gura ei a vorbit.

Acum Ghimpu naște un nou mit, care încearcă să explice de ce ei nu măresc salariile. Se adeverește că oricât nu ai mări salariile oamenilor, ei tot vor pleca peste hotare. Adică, oamenii pleacă nu din cauză că nu pot trăi având salarii mizere și prețuri mari, dar pleacă pentru că undeva se dă mai mult. Comodă scuză neputinței politice. Câți oameni a cunoscut Ghimpu, cu un salariu pe loc de o mie de dolari să plece în Europa la 2 mii? Din toți cunoscuții mei care să aibă o mie de dolari pe loc nu a plecat niciunul în Europa, chiar dacă acolo pentru munca lor calificată ar primi 5 mii de euro.

Urâtă încercare.

Reclame

4 Comments

 1. don quixote
  Posted 19 martie, 2012 at 2:43 pm | Permalink | Răspunde

  „Din toți cunoscuții mei care să aibă o mie de dolari pe loc nu a plecat niciunul în Europa, chiar dacă acolo pentru munca lor calificată ar primi 5 mii de euro.”

  este exact situația mea

  E greu să-ți menții echilibrul sufletesc, cînd permanent ți se insuflă această prostie. Care au avut de plecat, au plecat. Pentru un sutar spală poponeața unui italian. Sau pentru cinci mioare și casă cu două etaje se delectează cu frigul ecologic canadian în compania oamenilor din altă civilizație, perfecționînd engleza sau franceza.

  Și cît n-ar fi ei de patrioți ai neamului pînă la plecare, oricum aflu peste 10 ani că copiii lor nu știu limba maternă. Sunt alde Ghimpu. Ferice că ăștea de la Colonița cum gindesc așa și vorbeșc.

  Se numește adaptabilitate extremă. Azi sunt naționaliști romîni, mîine patrioți americani, dacă s-ar întoarce Stalin, ar ieși peste cinci minute pe stradă cu steaguri roșii.

  • Badan Sergiu
   Posted 19 martie, 2012 at 10:20 pm | Permalink | Răspunde

   Ghimpu nu-i prost, și e destul de consistent în afirmațiile sale. Doar că ieri a spus o prostie neargumentată într-un moment în care mai bine ar fi tăcut dacă nu avea ce spune.
   Cunosc și eu oameni care au plecat în Canada. Nu-i condamn. Aici vor rămâne acei care trebuie să rămână, și degeaba cineva din politicieni se bucură de această situație.

   • don quixote
    Posted 20 martie, 2012 at 7:28 am | Permalink

    Nimeni nici nu-i condamnă. În caz că n-o fac pe marii patrioți. Patriot este cel care rămîne unde s-a născut și își aplică cunoștințele pentru a-și dezvolta țara.

    Mă îngrijorează că în anturajul lui Ghimpu nu există nici un patriot. Altfel nu era să fie atît de categoric.

   • Badan Sergiu
    Posted 20 martie, 2012 at 8:06 am | Permalink

    Don Quixote, eu nu cunosc bine anturajul lui Ghimpu, să spun că nu are niciun patriot. Poate să aibă, poate să nu aibă. Chiar cuvântul patriot e mult mai amplu, și subânțelege mult mai multe lucruri decât să rămâi acolo unde te-ai născut. Pot spune concret cine nu-i patriot din anturajul lui Ghimpu – ministrul apărării. Acesta într-atât de mult încearcă să le facă pe plac americanilor, încât a redenumit site-ul armatei naționale în army.md, vrea să vândă avioanele militare pentru că s-au uzat oleacă, și multe alte lucruri nedemne de un om care își iubește țara mai mult decât alte țări.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: