[SIRIA] Homs a fost eliberat

Orașul Homs se află în întregime în controlul armatei naționale. Teroriștii care controlau zona Bab-Amro s-au predat. Printre ei nu sunt aproape deloc sirieni, ci doar luptători din Arabia Saudită, Qatar, Libia, dar și persoane cetățenia cărora nu se face publică din motive politice. Toți prizonierii, în afară de libieni, sunt hrăniți și li se dă voie să vorbească cu presa. Despre soarta libienilor nu se cunoaște nimic.

Având în vedere că în depozitele din Bab-Amro s-au găsit cantități uriașe de arme de proveniență americană, departamentul de stat a ieșit cu declarația că guvernul american nu cunoaște cum ar fi ajuns aceste arme acolo.

La fel guvernul sirian a fost învinuit că a ucis cu bună știință doi jurnaliști occidentali (au murit în preajma unei baterii de rachete din dotarea teroriștilor, atunci când armata a nimicit bateria). La aceste acuzații, guvernul sirian a zis că „nu cunoștea nimic despre acești jurnaliști, și dacă cineva a trecut în Siria ilegal fără viză peste granița cu turcia, și-a asumat riscul.”

2 Comments

 1. Posted 1 martie, 2012 at 9:59 am | Permalink | Răspunde

  hmmm … dacă teroriștii sunt doar străini după mintea creață a armatei siriene înseamnă că minte! n-au cum fi doar străini, e imposibil!

  după aia cică sirieni prinși sunt puși la secret … ha! înseamnă că armata siriană e cam incompetentă, adică interogatorii la greu ca să priceapă cine sunt și ce vor și ce ia mânat în luptă … dacă încă n-au priceput ce ia mânat în luptă e nasol … dacă mai transpiră mult geniile armate siriene eu le pun deja crucea pe mormânt, no să mai dureze mult și vom avea aceeași supriză ca în libia

  în realitate sunt și străini, gen al-qaida specializată în atacuri teroriste și sirieni verzi atâta doar că de regulă se ocupă cu traficul ilegal de tutun, droguri, chiloți, ștrampeni și buf ( la fel ca marinelul ) + peștii curvelor de pe centura damascului … ăștia au cu toții interesul ca dictatorul să cadă, să elibereze țara, să implementeze democrația de tip american în care toți jmecherii se simt ca peștele în apă

  păi unde să pui de o mică schemă piramidală de tip MMM!? în dictatura lui bashar!? sau a lui ceașcă!? noooo! doar într-un sistem democratic, și capitalist, ai voie în mod legal să îi fraierești și exploatezi pe ceilalți!

  toți se sufocă în regimul de fier al lui bashar, fac foamea … acum e momentul să schimbe ceva!

  pe lângă ei naivii care vor doar democrație și libertatea cuvântului sunt cantitate neglijabilă … și eu consider că nu e greu să îi deosebești pe unii de ceilalți că nevoia de libertate nu se prea amestecă cu peștii curvelor de pe centură … ăia vor manele, bani, femei și mașini scumpe … iar subordonații care mișcă în front, nu cotizează și fură din banii colectați de fetițe, de regulă mor rapid, nedemocratic, cu un glonț în scăfârlie …

  ca să înăbușe pseudorevoluția siriană bashar & comp nu trebuie decât să îi separe pe idealiști de jmecheri, pe primii la zdup pe termen nelimitat, a doua categorie un glonț în cap, rapid și fără complicații cu prostii gen interogatorii și anchete că n-ai ce descoperi decât că e vorba de bani și dorința aprigă de a fi liber la furat și jmecherii

  dacă au reușit să preia controlul la homs deabia după o lună de lupte de stradă nu e motiv de sărbătoare! numai proștii se bucură, bashar ar trebui să fie extrem de îngrijorat!

  cum naiba au scăpat jurnaliștii ăia din homs!? armata siriană pare mai mult o adunătură de incompetenți nu de profesioniști! cum adică bandele de traficanți de arme se mișcă liber din și spre homs via liban!? și boul de bashar încă se te mai miră de unde atâta dorință de libertate și democrație în popor, cu orice preț!?

  dacă nu vor reuși să captureze pe jurnaliștii ăia occidentali și dacă îi capturează le vor da drumul e semn clar, pentru mine, că regimul lui bashar e terminat, e istorie …

 2. Badan Sergiu
  Posted 1 martie, 2012 at 11:12 am | Permalink | Răspunde

  Mai calm cu epitete de genul „boul de assad”. Eu nu-s adeptul ideii de libera exprimare neargumentata.
  Assad e sus, el vede altfel lucrurile.
  Da, au capturat 18 francezi. Acum Assad poate sa-i arate la TV, sau sa-i execute, scotand la iveala marsaveniile Frantei, si punand-o pe aceasta sa porneasca razboiul deschis, sau poate negocia eliberarea acestor mercenari fara scandal.

  In savana, cand mergi si vezi o coada de ghepard atarnand din copac drept in fata ta, cel mai bine e sa te prefaci ca nu ai observat-o si sa mergi inainte. Daca iti ridici privirea, esti trup. Dusmanului trebuie sa-i dai intotdeauna posibilitatea de a se retrage cu demnitate.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: