Ce se întâmplă în Siria

Voi scrie mai rar în perioada ce va urma, din lipsă de timp. Cine vrea să afle când voi scrie un articol, poate să se aboneze ori pe email ori pe RSS la blogul meu.

Acum despre Siria. Cred că ați observat și voi că împotriva acestei țări se duce un război mediatic fățiș. În toată presa dai doar de articole anti Assad, murdărindu-l în cele mai felurite chipuri. Pentru presa occidentală într-adevăr e o sarcină grea –  ei trebuie să demonstreze că acest om e tiran. Uitați-vă bine la fața lui. Ei s-au chinuit mult să-l înfățișeze în chip de tiran, montând acest interviu într-o cașă numai bună pentru consumatorul occidental.

Presa aservită ignoră evenimentele nefavorabile opoziției lui Assad, cum ar fi atacurile teroriste, răpirile de oameni pentru recompense, crimele odioase. Când vorbește despre numărul de morți din Siria, uită să specifice raportul civili/militari, iar în situația când acest raport e de 5 militari uciși la 1 civil, îți dai seama că civilii nu-s tocmai civili, și deloc nu miroase a atacuri de-ale armatei asupra propriului popor. Dacă teroriștii anti-assad omoară o coloană de militari într-o ambuscadă, la știri veți afla că au murit 30 civili, uciși de Assad personal. Dar și așa, cifrele se iau din pod.

Se vede de la o poștă că Imperiul Binelui vrea să pornească un război împotriva poporului sirian. Rusia în această situație nu va face nimic mai mult decât să susțină moral pe sirieni – deja nu mai este ea țara al cărei președinte bătea cu pantoful în tribuna ONU, și care promitea să le arate tuturor pe mama lui Kuzkin. Are problemele ei interne acum, și nu-i exclus să fie servită ca desert, după Siria și Iran (înainte sau după China).

Ar fi mai multe de spus aici, dar eu nu pot ține pasul cu evenimentele pentru că lucrez la altceva. Dacă vreți să fiți la curent cu informație reală din Siria, puteți să o aflați pe următoarele pagini:

http://www.facebook.com/groups/syria.russia/ – Grupul de solidaritate cu Siria. Aici scriu deseori ruși care trăiesc în Siria și chiar sirieni care cunosc limba rusă.

http://el-murid.livejournal.com/ – un analist politic, atinge deseori subiectul Siriei, are cititori din Siria care-l informează.

Dacă cunoașteți resurse în limba română, sau dacă vă apucați de subiect, lăsați un comentariu, și eu voi actualiza lista și voi prelua unele articole. Oricum ar fi, voi mai scrie din când în când.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: