Spălați-vă dinții cu insecticide. Nu veți avea carii.

Ceea ce voi scrie aici nu-i nou. Și totuși.

Ce-ați zice dacă v-aș spune că voi vă spălați dinții cu insecticide? Și încă din cele mai puternice! Printre primele aplicații ale fluorurii de sodiu era cea de insecticid, împotriva gândacilor de bucătărie, furnicilor, și a altor gângănii.

Iată eticheta unei cutii mai vechi de insecticid, în care substanța activă (în proporție de 95%) e fluorura de sodiu:

Fluorură de sodiu - otravă împotriva insectelor

Iar aici pe etichetă scrie că: „Atenție, fluorura de sodiu este otravă letală!”:

Fluorura de sodiu - otravă letală.

Nu vi se pare straniu că acum fiecare tub de pastă de dinți conține… fluorură de sodiu?

Poate că greșiseră producătorii de otravă atunci, pe vremuri, și fluorura de sodiu nu ar fi otrăvitoare. Dar ce surpriză, pe Wikipedia la fel scrie că-i otravă. Ba încă o doză de 5 grame poate omorî un om de 70 kg. Această substanță are un Ld50 de 52-200 mg/kg. Ca să amintesc cititorilor, Ld50 e o noțiune americană, pentru otrăvuri, care reprezintă doza de substanță la administrarea căreia mor 50% din animalele de laborator. E o cifră importantă, datorită ei în mâncare se pun o grămadă de otrăvuri, și nimeni nu moare dintr-o dată din cauza asta (ei știu câtă otravă nu-i letală).

Să revenim la fluorura de sodiu – toxicitatea e destul de mare, aproape la fel cu nicotina pură. Scepticii vor spune că această otravă se pune în pasta de dinți pentru a fi scuipată, nu ingerată. Dar cum vor explica scepticii faptul că în SUA apa se fluorizează – adica în apă se pune fluorură de sodiu, pentru ca oamenii să aibă… dinți sănătoși? Ori apa din apeductele americane e doar pentru clătirea gurii?

Acum, un subiect și mai senzațional. Ce poate fi mai otrăvitor decât poloniul (vă mai amintiți de Litvinenko?)?

Ne uităm în lista otrăvurilor: imediat sub poloniu, care un LD50 de 10 ng/kg, cu un LD50 de 1 ng/kg (de 10 ori mai otrăvitor decât poloniul), și cea mai otrăvitoare substanță este…

Botoxul – adică toxina botulinică. Substanța pe care medicii o injectează în bot la femeile proaste.

Eu citesc și nu înțeleg, sau eu nu-s normal, sau toți au înnebunit:

Toxina este produsă de Clostridium botulinum care în trecut era deosebit de periculoasă prin intoxicații alimentare. În prezent este folosit bineînțeles în diluții mari în medicină ca medicament relaxant muscular. Doza letală LD50 la om fiind de 30 picograme/kg sau ca injecție subcutanată de 3 nanograme/kg greutate corporală. Toxina botulinică fiind în prezent cea mai toxică substanță cunoscută, urmată de toxina tetanică, produsă de Clostridium tetani.

În ultimul timp, un mare avânt a luat injectarea toxinei botulinice pentru tratamente estetice, reducerea ridurilor, transpiratiei excesive. Astfel de produse sunt Botox, Aneurin, Dysport, Xeomin. Efectele estetice durează, în general, între 3 și 6 luni.

Aici am rămas fără cuvinte. Nu cum se poate, nu?

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: