Revoluția din România

Primăvara arabă se transformă încet în toamna europeană, și mai concret, în București au ieșit tinerii să protesteze împotriva lui Băsescu.

Seamănă cu o tentativă de a da drumul la aburi, dar ar putea degenera în ceva mai grav dacă vor fi omorâți tineri și polițiști, și după spusele stimatului Eufrosin, provocatori sunt destui.

Câteva sfaturi pentru a evita vărsarea de sânge:

– Trebuie urgent (încă de ieri) de format o miliție populară. Din oameni de încredere, fie ei și nepregătiți. Trebuie de purtat dialog cu liderii organizațiilor sportive de fanatici. Și de format două cordoane în piață – unul care să-i îngrădească pe oameni de polițiști și de alte grupuri dușmănoase, și un cordon care să verifice oamenii care se alătură în piață. Oamenii suspecți să nu fie primiți. Lucrurile grele să fie luate de la oameni, pe cei agresivi – de dat atent la o parte, sau de predat poliției. Trebuie de obținut ordinea, și de evitat vărsarea de sânge.

Asta implică crearea de structuri – în primul rând de pază. Trebuie de creat o grupă pe Facebook, și de înscris de pe acum voluntari în echipele populare. De recrutat, de organizat pregătire elementară, de împărțit în grupuri de câte zece, de desemnat comandanți, și de hotărât asupra unor semnale de colaborare. Fără aceste lucruri – mitingul se va transforma într-o mulțime sălbatică. Liderii echipelor vor trebui să ia legătura cu conducerea poliției și să se înțeleagă asupra colaborării.

Trebuie de organizat contraspionajul, scopul căruia va fi de a neutraliza provocatorii. Ideal ar fi dacă ar exista pozele provocatorilor cunoscuți, și de izolat pe ei încă înainte de miting. Pozele pot fi obținute de la poliție.

Cât privește cerințele mulțimii – ele trebuiesc formulate cât mai exact. Pentru început, un set de cerințe a fost formulat pe blogul lui Eufrosin:

Doar că nu trebuie de grăbit cu demisia imediată a lui Băsescu. Degrabă sunt alegeri, atâta vreme cât oamenii mai au încredere că conducerea poate fi schimbată prin alegeri, nu are rost răsturnarea puterii. Revoluțiile sunt interzise de toate legislațiile, și rareori există revoluții fără vărsare de sânge. Cerințele trebuie de înaintat lui Băsescu, și trebuie să fie de tipul celora pe care el are dreptul și autoritatea să le îndeplinească, și vă asigur că el le va îndeplini cu multă bucurie, și mult mai rapid decât dacă l-ați răsturna.

Pentru coordonarea acțiunilor, puteți vizita blogul lui Eufrosin, el fiind un om cumpătat și de încredere.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: