Se ieftinesc organele de copii pe piata internationala

Legislatorii moldoveni au hotarat sa ieftineasca pretul copiilor moldoveni pe piata internationala. Acum va putea oricine sa cumpere cati copii vrea din Moldova, cu doar 3000 lei (mai devreme costa 1500 Euro / copil). Aceasta hotarare va cauza un bum la bursa internationala de organe, si-i va obliga pe concurentii din alte tari exportatoare de copii/organe sa reduca si ele pretul.

Ce intra in 1500 Euro?

Suma este destinată pentru cheltuielile ce țin de procedura de adopție: taxe poștale, servicii de traducere a actelor, cheltuielile ce ţin de evaluarea condiţiilor de întreţinere oferite de părinți la locul de trai, cheltuielile de transport (tur-retur) aferente fiecărui copil adoptat, cu scopul de a-i acorda asistenţă în perioada post-adopţie.

Ce intra in 3000 lei?

Mijloacele obţinute în urma perceperii acestei taxe, ar urma să fie utilizate pentru achitarea serviciilor de telecomunicaţii, corepondenţă prin poştă, servicii de traducere şi altor cheltuieli ocazionate de procedura de adopţie internaţională.

Dupa cum vedeti, au fost scoase cheltuielile pentru verificarea conditiilor de intretinere (verificarea daca copilul mai traieste). Cu alte cuvinte – luati-l, nu vrem sa stim ce veti face mai departe cu el.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: