[LIBIA] Zintan-ul devine verde?

Ziceam ieri că am o presupunere referitor la ce se întâmplă în Libia în legătură cu arestul lui Seif al Islam, dar era prea devreme să mi-o expun. Azi această presupunere a fost oarecum confirmată de Lizzie Phelan, în care eu am absolută încredere, și ea a spus public această ideie, așa că nu mai are rost să tac.

Din toate filmele video cu Seif în captivitate se vedea că paznicii îl tratează cu respect. Ba mai mult, Seif era vizitat de chiar bătrânii triburilor locale. Și în video lipsea simbolica rebelo-nato-șobolănistă. Asta m-a dus la gândul că nu cumva zintanul să treacă sub culoarea verde. Posibil că acum rebelii din Zintan procedează ca Marian Lupu, negociază și cu unul și cu altul pentru a crește prețul – scopul lor e să aibă o poziție mai puternică în țară. În rebeliune Zintan-ul a fost folosit cel mai evident în rol de carne de tun, și totuși nu i-a revenit niciun post în noua conducere – kidos ordinar. Acum ei își revizuie pozițiile.

Este o vorbă:

Lukașenko are doar 4 divizii, dar dacă le-ar îndrepta spre Moskova, ar ajunge cu 32

Seif e un politician vorbăreț talentat. Ca luptător el nu-i atât de bun precum Mutassim (care a fost executat), sau Hamis (care s-a reîntors în luptă), sau măcar ca tatăl său. În schimb ca politician, poate că-i întrece pe toți. Următoarele zile vor arăta cum stă treaba.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: