Despre alimente, care-s bune care-s rele

Mai pun un fragment din cartea pe care o traduc în română. Așa e mai ușor să simt progresul. Voi tot mă puteți ajuta, la redactare sau la traducere. Dacă vedeți undeva vreo greșeală, dați-mi de știre.

Dacă ați intrat în foame, normal că acum deja trebuie să suportați această stare nu foarte plăcută. Dar voi veți fi răsplătiți din plin pentru asta mai târziu, când veți începe a ieși din foame, și vi se vor descoperi simțurile pruncului, pe care el le simte atunci când primește mâncare. Voi veți simți adevăratele calități gustative ale mâncării. După asta nu vă veți mai hrăni niciodată pruncul cu mâncare artificială pentru copii din cutii și borcănașe. Nu vă puteți imagina ce murdărie simțiți, atunci când încercați această „mâncare calitativă pentru copii” la ieșirea din foame. La una din primele foame, eu am încercat să încep cu cel mai scump suc de portocale în ambalaj de hârtie. Am putut doar să-l iau în gură, și tot atunci l-am scuipat. Mi s-a părut că am luat în gură acid clorhidric. După asta am cumpărat cel mai scump suc de mere în sticluțe mici, destinate hrănirii pruncilor. Nu am putut să iau acest suc în gură – l-am scuiptat cu greață din aceeași pricină – acid arzător. E clar de ce – conservanții! Iată de ce, de fapt, plâng pruncii! – Ei sunt hrăniți cu murdărie, care-i gustoasă doar din punctul de vedere al părinților și companiilor comerciale. Dar senzațiile gustative ale pruncilor nu pot fi înșelate!

Rețineți, dragi părinți. Dacă copilul care are vârsta de până la 3 ani, când încă nu a învățat să mintă, nu vrea să mănânce, și plânge – nu-i mai dați murdăria cu care încercați să-l hrăniți, oricine nu v-ar recomanda să faceți asta! Pruncul – e cel mai bun indicator a calității hranei.

În toate ambalajele firmele introduc mai multe tipuri de conservanți chimici – adica otrăvuri, menite să ucidă bacteriile. Conservanții – sunt acizi puternici. Firmele fac asta pentru a preveni alterarea produsului, și ca borcanele lor să poată sta cu anii pe polițele magazinelor.

Dar! Incapacitatea bacteriilor de a se înmulți în produsele alimentare este cel mai bun indicator al necorespunderii acestei mâncări și pentru om, cu atât mai mult pentru un copil mic. Rămâne doar să-i compătimim pe acești copii, care din cele mai bune intenții, sunt hrăniți cu această otravă de către mamele lor tinere, înșelate de reclame.

Cel mai bun indicator al corespunderii mâncării pentru hrană este – se alterează ea sau nu, adică – o mănâncă sau nu bacteriile. Dacă mâncarea, cum ar fi făina de grâu „de cea mai înaltă calitate”, sau ahărul rafinat, sau orezul curățit, pot să stea cu anii în saci, acesta e cel mai bun indicator că această mâncare nu-i bună pentru om. Adica, cel ma i bun indicator al corespunderii mâncării pentru hrană este – cu cât mai repete de alterează, cu atât e mai bună ea în stare proaspătă pentru hrană.

E bine de urmărit și comportamentul animalelor domestice. Dacă pisica voastră nu bea lapte ambalat, sau nu mănâncă cârnaț cumpărat din magazin, ar fi bine să-i urmați exemplul. Pentru că nimeni nu cunoaște ce gunoi pun firmele în produsele alimentare. Iar firmele nici măcar n-au obligația de a scrie asta pe cutii, și fiți siguri – nici nu vor scrie, pentru că de altfel, lista adausurilor sintetice nu ar încăpea pe etichete. Putem spune fără a exagera că acum noi mâncăm hrană sintetică, pe care o prăjim în tigăi sintetice.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: