[LIBIA] Despre moartea lui Gaddafi (3)

Sunt 50% șanse ca Gaddafi să fi fost, totuși lichidat fizic.

Zic asta pentru că agenția de presă algeriană Algeria ISP face referire la doctorul Shakir, și eu încă nu am motive să mă îndoiesc de această sursă.

În agențiile de presă occidentale nu am încredere. Ele de multe ori au zis că Gaddafi e în Venezuela, Belorusia, Brazilia, etc (și prin urmare, dacă vom crede că aceste agenții sunt bune, logic ar fi ca Gaddafi să nu se afle în Sirte).

Luni se va cunoaște cu siguranță dacă e în viață Gaddafi. Democrații libieni își demonstrează umanitatea și islamismul lor:

Presupun că vorbesc despre valori umane și integrare eropeană.

Dacă Gaddafi a fost lichidat fizic – el a fost transformat în martir, în simbol al libertății și a împotrivirii forțelor malefice mondiale, simbol al bunătății. Omul aceasta ar fi putut trăi o viață liniștită în altă țară africană, la cât bine a făcut el Africii, orice stat african l-ar fi primit bucuros. Muammar a ales calea luptei pentru țara sa, împotriva unei coaliții monstruase globale. Oamenii care luptă pentru dreptate nu mor niciodată. Drept a zis Colonelul – că va trăi în inimile tuturor libienilor (și nu numai a libienilor, zic eu).

Pe Che Guevara la fel l-au ucis, și l-au expus la fel:

Singura diferență e că acești oameni nu-s bărboși, și nu strigă aiurea Allah Akbar (trăiască democrația, n.t.).

Oamenii care pozează au murit. Che trăiește și azi, și inspiră milioane de oameni să lupte pentru libertate. Ba chiar e socotit ca erou în Bolivia, țara pentru care a murit.

Revenim la colonel. Dacă vestul nu pornea toată această campanie, colonelul avea să mai trăiască încă 10 ani, și să moară liniștit și anonim. Fiul său, Saif, avea să preia puterea, și să democratizeze Libia așa cum avea să primească instrucțiunile. Colonelul era să moară în anonimat, nimeni decât libienii (și africanii) nu aveau să-i cunoască creația și contribuția. Și 60 mii oameni (inclusiv miii de copii) erau să fie și azi în viață, iar 150 000 de oameni aveau să-și aibă mâinile și picioarele la locul lor. Vestul totuși nu a putut permite ca un om bun să moară de moartea lui, și a făcut o greșeală – l-au scos pe Gaddafi din anonimat. Nu cred că exagerez atunci când spun că în loc de o Jamahirie – vor apărea mai multe – despre colonel au aflat toți, și mai ales – occidentalii. Cartea Verde se bucură de popularitate, și nu m-aș mira ca mai multe state să adopte principiile descrise în ea ca politică de stat. Rușii au o vorbă – lăcomia l-a pierdut pe fraier. Vom trăi și vom vedea.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: